Türk Telekom fiber kutusu yerleştirdi

Router, modemin, DSL portlu olmayan versiyonu. Bu arada kira derken, Router'a kira verirsiniz, fakat router sizin olmaz. Eğer ki hattı kapatırsanız, routerı iade edersiniz.
FTTH (eve kadar fiber)de size iki cihaz verilir.
Birisi ONT diğeri de router.
ONT, sinyali Ethernet'e donüştürür, router ise dağıtım yapar.
ONT'den kira alınmaz çünkü ONT, daireye ait olur. Hattı iptalde etseniz, taşinsaniz da ONT iade edilmez, Router'a hep kira odeyeceginiz için, router eğer hat kapatılırsa iade edilir.

Anladım detaylandırdığın ve vaktini ayırdığın için teşekkürler zaten 4 katlı bina bizden başka kullanan yok herhalde ev interneti :D

Türk Telekom binaya çekilen fiber için binadan bir para istiyor mu, ya da bu işi sizden elektrikçiye vb yapmanızı bekliyor mu? Benim de binamda VDSL altyapı var, ilk başta 75 Mbit iken limitlemelerle Netspeed'de 55'e kadar düştü, TurkNet'den sorgulayınca da 35 gösteriyor artık imza toplayıp müdürlüğe fiber istediğime dair dilekçe vermek istiyorum ama ilk sordukları şey kaç para tutacak.

FTTH'den para almıyorlar sanırım Türk Telekom'u arayıp öğrenebilirsiniz. Kutuyu taktıklarında eve kablo çekmesi için elektrikci cağırmanızı söylüyorlar elektrikçinin çekeceği fiyata bağlı eğer binanızda yapılırken fiber altyapı varsa arayıp kayıt oluşturmanız yeterli.

Fibere geçecekseniz araştırıp kendiniz bir modem alabilirsiniz ben öyle yaptım ISS modemi ile uğraşmaya gerek kalmıyor.

FTTH'den para almıyorlar sanırım Türk Telekom'u arayıp öğrenebilirsiniz. Kutuyu taktıklarında eve kablo çekmesi için elektrikci cağırmanızı söylüyorlar elektrikçinin çekeceği fiyata bağlı eğer binanızda yapılırken fiber altyapı varsa arayıp kayıt oluşturmanız yeterli.

Şu anlık VDSL gözüküyor ama kaldırımın içine kutu ve siyah koruma borusu ve de turuncu kablo döşediler galiba tüm mahalle için ya da bulunduğum merkez için.

Şu anlık VDSL gözüküyor ama kaldırımın içine kutu ve siyah koruma borusu ve de turuncu kablo döşediler galiba tüm mahalle için ya da bulunduğum merkez için.
Elektrikçi çağırma mevzusu müdürlükten müdürlüğe göre değişir. Ama genelde kendileri çeker. Çünkü obk'nın içindeki core, ince bir kıl gibidir. Zarar gelirse sinyal gelmez. Ftth de sinyal ya vardır, ya da yoktur. Dolayısıyla gelen t.t ekibi, ofdk'dan ont'ye sonlandırma yapıp, routerı kurup gider.

Elektrikçi çağırma mevzusu müdürlükten müdürlüğe göre değişir. Ama genelde kendileri çeker. Çünkü Obk'nın içindeki Core, ince bir kıl gibidir. Zarar gelirse sinyal gelmez. FTTH de sinyal ya vardır, ya da yoktur. Dolayısıyla gelen TT ekibi, OfdK'den ONT'ye sonlandırma yapıp, routerı kurup gider.

Büyük bir ihtimal kendileri halledecek bu fiber için herhangi bir başvuru yapmadım.

Elektrikçi çağırma mevzusu müdürlükten müdürlüğe göre değişir. Ama genelde kendileri çeker. Çünkü Obk'nın içindeki Core, ince bir kıl gibidir. Zarar gelirse sinyal gelmez. FTTH de sinyal ya vardır, ya da yoktur. Dolayısıyla gelen TT ekibi, OfdK'den ONT'ye sonlandırma yapıp, routerı kurup gider.

Olabilir bende kutu mevcuttu fakat dairemden kutuya kadar olan kabloyu benim çekmem gerektiğini söylemişlerdi kabloyu çekince bağlantıları onlar yapmıştı.

Olabilir bende kutu mevcuttu fakat dairemden kutuya kadar olan kabloyu benim çekmem gerektiğini söylemişlerdi kabloyu çekince bağlantıları onlar yapmıştı.
Bazı müdürlükler öyle yapıyor maalesef. Ama şimdilerde daha dikkatliler. Çünkü, obk'nın içindeki core o kadar ince ki, saç kılı gibi. Eğer ki konnektör uzerinde düzgün yerlestirilmezse bile sinyal gelmez. APC konnektör sinyale daha PL'dir. UPC konnektör TS'dir. Ofdk'da genelde sinyal, ont sonlandirma yapılmadan önceki APC konnektörden daha az çıkar. Yani biraz işi bilen adamın yapması gerekli. Yoksa sağlıklı bağlantı olmaz.

Bazı müdürlükler öyle yapıyor maalesef. Ama şimdilerde daha dikkatliler. Çünkü, Obk'nın içindeki Core o kadar ince ki, saç kılı gibi. Eğer ki konnektör uzerinde düzgün yerlestirilmezse bile sinyal gelmez. APC konnektör sinyale daha Pl'dir. Upc konnektör TS'dir. Ofdk'da genelde sinyal, ONT sonlandirma yapılmadan önceki APC konnektörden daha az çıkar. Yani biraz işi bilen adamın yapması gerekli. Yoksa sağlıklı bağlantı olmaz.

İşinizi biliyorsunuz hocam aynı durumu yaşadım ONT'nin girişini oynatmazsam internet alamıyordum 😄

İşinizi biliyorsunuz hocam aynı durumu yaşadım ONT'nin girişini oynatmazsam internet alamıyordum 😄

:D Düzgün birinin yapması lazım. Yoksa sağlıklı olmuyor asla. En iyisi aslında fabrikasyon upc APC patch konnektordur. Fabrika çıkışlı konnektör takılı gelir. Daha sağlıklı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı