Türk Telekom FTTH upload yaparken ping çıkıyor

Hocam Routerinizden hız kısıtlaması yapın. Ben de Nokia ONT kullanıyorum bana gelen hız 95/8.5 hızı 94.5/8 e kısıtladım bütün ping sorunları düzeldi.

Edit: 20 sayfa mesajı şimdi okudum, zaten yapmışsınız.

Hız sınırı ile 1 ms civarı ve saniyelik ara sıra max 20ms BufferBloat aldım.
1624125463446.png

Hız sınırını kaldırınca BufferBloat 150ms civarı dolanıyordu.

1624125663762.png

Son düzenleme:
Hocam Routerinizden hız kısıtlaması yapın. Ben de Nokia ONT kullanıyorum bana gelen hız 95/8.5 hızı 94.5/8 e kısıtladım bütün ping sorunları düzeldi.

Edit: 20 sayfa mesajı şimdi okudum, zaten yapmışsınız.

Hız sınırı ile 1 ms civarı ve saniyelik ara sıra Max 20ms BufferBloat aldım.
Eki Görüntüle 1075171

Hız sınırını kaldırınca BufferBloat 150ms civarı dolanıyordu.

Eki Görüntüle 1075175

Hocam H298 rooterda upload kısıtlaması yapılmıyor sanırım baska bır yolu var mıdır bu ısın?

@Ulunay @erengore @TeknoFix29 @Takeshi Kovacs.

Linkedln üzerinden Ümit Önal'a mesaj yazmıştım kendisi cevap verdi. 6 gün sonra tekrar aradılar Bursa'da Huawei ONT cihazı olmadığını söylediler. Direkt stoklarında yokmuş. Yine de müdürlüğe gideceğim.
Geçen gün TT fiber altyapıda TürkNet kullanan birisi de destek kaydı açmış ONT cihazının değişimi için ama aynı şekil TürkNet'te aynı cevabı vermiş. Bu arada sadece Huawei'mi istiyorsunuz siz? Bildiğim kadarıyla başka ONT markalarını daha kullanıyor TT.

Son düzenleme:
İl genelinde yokmuş. Stokta olsa da ONT arıza vermediği süreçe değişim olmaz dedi. Bana diyor ki al ONT cihazını at balkondan.
Ont cihazi olsada degisemezler farkli marka ile olt cihazininda degismesi lazim sonrasinda ona bagli olan bütün evlerdeki ont cihazlarininda degismesi lazim yani birtek sizin sikayetiniz icin bu kadar degisim yapacaklarini sanmiyorum.

Geçen gün TT fiber altyapıda TurkNet kullanan birisi de destek kaydı açmış ont cihazının değişimi için ama aynı şekil TurkNet'te aynı cevabı vermiş. Bu arada sadece Huawei'mi istiyorsunuz siz? Bildiğim kadarıyla başka ont markalarını daha kullanıyor TT.

Evet Huawei ONT istiyorum sadece. Müdür ile konuşmam gerek bence.
Ont cihazi olsa da degisemezler farkli marka ile olt cihazininda degismesi lazim sonrasinda ona bagli olan bütün evlerdeki ont cihazlarininda degismesi lazim yani bir tek sizin sikayetiniz için bu kadar degisim yapacaklarini sanmiyorum.

ONT cihazı arızalı olsaydı. Huawei stoklarında olsaymış değişim yapacaklarını söylediler.

Evet Huawei ONT istiyorum sadece. Müdür ile konuşmam gerek bence.

ONT cihazı arızalı olsaydı. Huawei stoklarında olsaymış değişim yapacaklarını söylediler.
Dostum kolay gelsin umarım sorunu halledersin. Ben sorunun değişimden ziyade yazılımsal veya donanımsal olarak bir şekilde çözülebilmesi gerektiğini düşünüyorum. 2021 yılında yaşıyoruz ve FTTH fiberde 100 mbps hız hattın kapasitesine göre çok az bir hız "olmalı". Yani demekki bu hat 100 mbps'de darboğaz yapıyorsa ben 200 mbps'leri göremeyeceğim, bu durum tamamen mantıksız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı