@Patrixcs hocam selamlar. Siz bu sorunun ONT cihazından kaynaklandığını söylüyordunuz. Birde Huawei ONT'nin yüksek hız aldığını. Kendi evimde Sercomm ONT var 115 Mbps hızları görebiliyorum. Ancak şu an başka şehirde oturan kuzenimdeyim kendisinde Huawei ONT olmasına rağmen aldığı hız 94 Mbps ile sınırlı. Turknet kullanıyor kendisi.
@Patrixcs hocam selamlar. Siz bu sorunun ont cihazından kaynaklandığını söylüyordunuz. Bir de Huawei Ont'nin yüksek hız aldığını. Kendi evimde sercomm ont var 115 Mbps hızları görebiliyorum. Ancak şu an başka şehirde oturan kuzenimdeyim kendisinde Huawei ont olmasına rağmen aldığı hız 94 Mbps ile sınırlı. TurkNet kullanıyor kendisi.
Emin misin Huawei ONT kullandığına hiç görmedim. Huawei ONT kullanıp 94 alan. Baktığımızda Nokia kullananlarda bufferbloat sorunu oluyor. Huawei ONT ile olmadığını söylüyorlar.
Benim ONT cihazını Huawei ile değiştirsen o zaman belli olur.
Emin misin Huawei ONT kullandığına hiç görmedim. Huawei ONT kullanıp 94 alan. Baktığımızda Nokia kullananlarda bufferbloat sorunu oluyor. Huawei ONT ile olmadığını söylüyorlar.
Benim ONT cihazını Huawei ile değiştirsen o zaman belli olur.
Varsayalım Huawei ont kullanıyor ve hızı 94 de kilitleniyor yüksek ihtimalle Fast Ethernet çıkışlı.
@Patrixcs hocam selamlar. Siz bu sorunun ONT cihazından kaynaklandığını söylüyordunuz. Birde Huawei ONT'nin yüksek hız aldığını. Kendi evimde Sercomm ONT var 115 Mbps hızları görebiliyorum. Ancak şu an başka şehirde oturan kuzenimdeyim kendisinde Huawei ONT olmasına rağmen aldığı hız 94 Mbps ile sınırlı. Turknet kullanıyor kendisi.
Hocam arkadasiniza hiz ve bufferbloat testi yaptirip atabilme sansiniz var mi. Kendisi bu durumda olan tek kisi olacak simdiye kadar gorduklerimizden huawei ont ile.
Hocam arkadasiniza hiz ve bufferbloat testi yaptirip atabilme sansiniz var mi. Kendisi bu durumda olan tek kisi olacak simdiye kadar gorduklerimizden huawei ont ile.
Baktığımda ONT cihazı gigabit Ethernet çıkışı olduğu yazıyor. Modem WAN kısmı gigabit Ethernet çalışıyorsa telefonda 5 GHz var ise ve modemde oradan hız testi yapsın.
Rooterdan cikan kablo onemli degil 5ghz wifi ile de ayni sonuclari alabilirsiniz. Ont rooter arasi kablo orjinali zaten oda cat 5 yani kisit varsa santralle alakalıdır.