Bugün gittim Huawei ONT hiç yok kendim gördüm. Huawei kutuları vardı onlarda DSLAM için dedi. Sercom kutusu vardı ONT çıkarıp gösterdiler ellerinde Sercom var. Sonuça gelelim orada çalışan abi çok kafa adamdı. Amirini aradı bölge amirini aradı. Nokia dışında cihaz kabul etmiyor dışardaki fiber toplama kabini dedi. 1 hafta sonra bölge amiri gelecek istersen konuş dedi.
Ve evet bir sürprizim var. Orada çalışan abi 4 girişli ONT bir şeyler söylendi amirlerine. Sonra fiziksel olarak bir şey yapamayız dedi amirleri. Ben biraz ikna ettim abi deneme yanılma yapalım. Belki 4 girişli ONT ile çözebiliriz diye. Tamam deyip saha ekibinden birini aradı 15 dakika sonra geldiler 4 girişli ONT'yi taktılar sonuça gelirsek. Hala sorun devam ediyor.
Bu sorun santralle alakalı bence kullanılan olt'ler 100 mgbt ile sınırlanmış olduğundan sorun ne yapsak çözülmeyecek. Birgün gigabit paketler gelip hat desteği 1000mgbt'e çıkarsa sorunumuzun çözüleceğini düşünüyorum. Tabi o zamanda gigabit paket alınca yine darboğaz yaşayabiliriz