Türk Telekom FTTH upload yaparken ping çıkıyor

-15 19 arası gibi bir değer geldi. Sorduğumda iyi değerler dedi.
Hocam o değerler çok düşük. Benim de ilk bağlandığın da aynı şey oldu. Düşüktü ve ping aşırı fazlaydı. Aradım ekipler 15 dakikaya geldi tekrar ayarladılar bu sefer çok fazla sinyal geldiği için hız çok düşük çıkmıştı. Onun tam ortasını bulmaları gerek. Bu arada Nokia ONT'ler iyi değil diye duydum. ZTE, Huawei ve Zyxel kullanın mümkünse.

Telekom fiber kullanmadığım için onda nasıl oluyor tam bilmiyorum ama TürkNet fiberde MH'de demişti bana oraya giriş yasak diye. Zyxel ONT'de bayağı bir ayar var sinyal durumu gibi ama teknik ekipler hariç oynamayı pek önermem.Eki Görüntüle 1064454
Sanırım bilgisi olmayan kullanıcılar kurcalamasın diye yasak demiş olabilirler.

Hocam o değerler çok düşük. Benim de ilk bağlandığın da aynı şey oldu. Düşüktü ve ping aşırı fazlaydı. Aradım ekipler 15 dakikaya geldi tekrar ayarladılar bu sefer çok fazla sinyal geldiği için hız çok düşük çıkmıştı. Onun tam ortasını bulmaları gerek. Bu arada Nokia Ont'ler iyi değil diye duydum. ZTE, Huawei ve ZyXEL kullanın mümkünse.

Huawei istediğimi söyledim zaten kuruluma gelen arkadaş Huawei veremem dedi. Sisteme Nokia ONT olarak tanımlandı dedi. Altyapı Nokia ONT cihazına göre yapmışlar dedi.

Sanırım bilgisi olmayan kullanıcılar kurcalamasın diye yasak demiş olabilirler.
MH bana oradan hız tanımlamaları yapılıyor ondan yasak demişti ama gerçekten bende oynamayı önermem orasıyla.
Huawei istediğimi söyledim zaten kuruluma gelen arkadaş Huawei veremem dedi. Sisteme Nokia ONT olarak tanımlandı dedi. Altyapı Nokia ONT cihazına göre yapmışlar dedi.
Hocam pek bilgim yok ama bana Telekom'un yalanları gibi geldi. ONT cihazlarının arkasında bir seri no bulunuyor. İstediğin ONT cihazını bağlayıp o arkadaki kodu MH'ye verdiğinde onlar ayarlıyor sistemden.

Hocam pek bilgim yok ama bana Telekom'un yalanları gibi geldi. Ont cihazlarının arkasında bir seri no bulunuyor. İstediğin ont cihazını bağlayıp o arkadaki kodu Mh'ye verdiğinde onlar ayarlıyor sistemden.

Yarın ekip gelecek ONT cihazının değişimini talep edeceğim.
Speed test - how fast is your internet? | DSLReports, ISP Information buradan Gigabit/Fiber seçip bir test yapabilir misiniz hocam? Büyük ihtimalle bufferbloat ciddi yüksek çıkacaktır bahsettiğiniz gibi bir sorun varsa.

Nokia ont denk gelmesi çok kötü olmuş. O kadar uğraştınız.

Değerler böyle çıktı.
Ekran Görüntüsü (4).png

Nokia ONT istemediğimi söylediğim halde koydu. Cidden küfür etmemek için zor tuttum.

Yarın ekip gelecek ONT cihazının değişimini talep edeceğim.

Değerler böyle çıktı.
Eki Görüntüle 1064494

Nokia ONT istemediğimi söylediğim halde koydu. Cidden küfür etmemek için zor tuttum.
Türk Telekom hem aylık 9 TL modem kirası alıyor hem de kullandığı ONT aletlerine bak çok komik gerçekten. TürkNet bile tüm Gigafiber kullananlara ücretsiz 750 TL değerindeki Zyxel ONT'yi veriyor. Türk Telekom'dan iyi ki kurtulmuşum.

Türk Telekom hem aylık 9 TL modem kirası alıyor hem de kullandığı ont aletlerine bak çok komik gerçekten. TurkNet bile tüm GigaFiber kullananlara ücretsiz 750 TL değerindeki ZyXEL Ont'yi veriyor. Türk Telekom'dan iyi ki kurtulmuşum.

Bursa'da TurkNet GigaFiber olsa başvuracağım getirmelerini için ama yok işte :(.

Hocam getirmeleri için başvurmak hiçbir işe yaramıyor maalesef TurkNet'de. Tamamen kendi proje ekibinin canı nasıl isterse öyle çekiyorlar.

Müşteri hizmetlerini aradım ONT cihazını değişimini istiyorum diye öyle bir işlem yok diyor. Fiber getirmek için uğraş dur sonra sorun çıkarsan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı