Türk Telekom FTTH upload yaparken ping çıkıyor

Genel olarak TT'nin yurtdışı pingleri daha iyi zaten.
Şöyle bir hesap yapalım.
Benim İzmir-Frankfurt bağlantım Riot'ta ister Statik olsun ister CGNAT olsun her türlü 43ms civarı.
Buna maçta tek kişi olursam 4ms, normal bir maç olursa 6ms Process Engine'in oluşturduğu gecikme ekleniyor. Bu da tek kişiyken minimum 47ms, normal eşleştirmede de minimum 49ms alabileceğim anlamına geliyor. Ama bu sıklıkla artıyor ve 53ms'e çıkabiliyor. Artık bu da oyunun bana verdiği öncelikle ilgili. Şimdiye kadar en düşük 45ms gördüm onu da ExitLag kullanınca alabildim ama kullanmıyorum artık.
Durum bu şekilde. Valve için ek gecikmeler söz konusu değil, direkt oyun içinde 42ms civarı alabiliyorum Statik varsa.

Sorunun çözüldü mü?
Upload yaparken çıkan pingi diyorsan hayır çözüm bulmaya çalışıyoruz.
Şöyle bir hesap yapalım.
Benim İzmir-Frankfurt bağlantım Riot'ta ister statik olsun ister CGNAT olsun her türlü 43ms civarı.
Buna maçta tek kişi olursam 4ms, normal bir maç olursa 6ms process Engine'in oluşturduğu gecikme ekleniyor. Bu da tek kişiyken minimum 47ms, normal eşleştirmede de minimum 49ms alabileceğim anlamına geliyor. Ama bu sıklıkla artıyor ve 53Ms'e çıkabiliyor. Artık bu da oyunun bana verdiği öncelikle ilgili. Şimdiye kadar en düşük 45ms gördüm onu da exitlag kullanınca alabildim ama kullanmıyorum artık.
Durum bu şekilde. Valve için ek gecikmeler söz konusu değil, direkt oyun içinde 42ms civarı alabiliyorum statik varsa.
Riot Frankfurt'a 35 ms alıyorum. Valorant'a baktığımda lobide LoL EUW girdiğim zaman 48-49 alıyorum.

Şöyle bir hesap yapalım.
Benim İzmir-Frankfurt bağlantım Riot'ta ister Statik olsun ister CGNAT olsun her türlü 43ms civarı.
Buna maçta tek kişi olursam 4ms, normal bir maç olursa 6ms Process Engine'in oluşturduğu gecikme ekleniyor. Bu da tek kişiyken minimum 47ms, normal eşleştirmede de minimum 49ms alabileceğim anlamına geliyor. Ama bu sıklıkla artıyor ve 53ms'e çıkabiliyor. Artık bu da oyunun bana verdiği öncelikle ilgili. Şimdiye kadar en düşük 45ms gördüm onu da ExitLag kullanınca alabildim ama kullanmıyorum artık.
Durum bu şekilde. Valve için ek gecikmeler söz konusu değil, direkt oyun içinde 42ms civarı alabiliyorum Statik varsa.
Hocam altyapınız ne tam olarak? Ben İstanbul Gigafiber'de olmama rağmen valve 45-50 ms civarı. Üst komşum TT VDSL'de valve 30-35 ms civarları alıyor

Riot Frankfurt'a 35 ms alıyorum. Valorant'a baktığımda lobide LoL EUW girdiğim zaman 48-49 alıyorum.
Bugün pinglerde bir sorun var ama hayırlısı.
Gigafiber kullananların bile minimum 7ms almasının nedeni 4-6ms değişkenlik gösteren bir ek gecikme olması. Aslında birçoğu sunucuya 1-2ms gibi değerlerle bağlanıyor ama sunucular işin yönünü değiştiriyor.

Şaka bir yana Kasım 2020'de TT beni valve'a Kahramanmaraş'tan bağlarken bile ping daha iyiydi :D

Bugün pinglerde bir sorun var ama hayırlısı.
GigaFiber kullananların bile minimum 7ms almasının nedeni 4-6ms değişkenlik gösteren bir ek gecikme olması. Aslında birçoğu sunucuya 1-2ms gibi değerlerle bağlanıyor ama sunucular işin yönünü değiştiriyor.

Şaka bir yana kasım 2020'de TT beni Valve'a Kahramanmaraş'tan bağlarken bile ping daha iyiydi :D
Evet şu an sıkıntı var oyunla alakalı sanırsam 62 ms gösteriyor. TT beni Kars'tan İstanbul'a bağlıyor :D.
Doğrudur bak o zaman. Tatil dönüşü test edeyim.
Oynarken oyun dondu sandım hareket edemiyordum. Bir anda pingim 45'ten 30'a düştü CS:GO'da. Oyun o kadar akıcı geldi anlatamam. @Takeshi Kovacs @TeknoFix29 @Ulunay

Counter-strike  Global Offensive Screenshot 2021.08.14 - 20.03.58.67.png

Son düzenleme:
Evet şu an sıkıntı var oyunla alakalı sanırsam 62 ms gösteriyor. TT beni Kars'tan İstanbul'a bağlıyor :D.

Oynarken oyun dondu sandım hareket edemiyordum. Bir anda pingim 45'ten 30'a düştü CS:GO'da. Oyun o kadar akıcı geldi anlatamam. @Takeshi Kovacs @TeknoFix29 @Ulunay

Eki Görüntüle 1138107
Bir ara 28ms ile CS oynuyordum, çok büyük keyif almıştım. Kolsuz olmama rağmen elim tutuyormuş onu öğrenmiştim 😂

Tabii uzun sürmedi, TT CGN'ye geçirdi. Öyle bir geçirdi...

Bir ara 28ms ile CS oynuyordum, çok büyük keyif almıştım. Kolsuz olmama rağmen elim tutuyormuş onu öğrenmiştim 😂

Tabii uzun sürmedi, TT CGN'ye geçirdi. Öyle bir geçirdi...
CGNAT ile alıyorum :D. Tanrı herkese bu pingi versin.

Ben 50 ms ile vuruyorum fakat 30 ms ile spray yapınca yağ gibi aktığını hissettim. FPS zaten en düşük 400 alıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı