- Makaleler
- 6
Sansür sistemi arıza falan mı yaptı? Şaşırdım. Umarım bunu koruyabilirler...CGNAT ile alıyorum. Tanrı herkese bu pingi versin.
Sansür sistemi arıza falan mı yaptı? Şaşırdım. Umarım bunu koruyabilirler...CGNAT ile alıyorum. Tanrı herkese bu pingi versin.
Malum sitelere girmeye çalıştığımda bağlantı kesildi veriyor. Sansürlü şekilde 30 ping alıyorum. Almanya sunucularına bile iyi ping alıyorum. Amazon AWS Frankfurt'a 36 ms gördüm. Şu bufferbloat, upload ve fiyatı düşük olsa memnun kalacağım şu an.Sansür sistemi arıza falan mı yaptı? Şaşırdım. Umarım bunu koruyabilirler...
Bursa'dan 30 ms harika.Evet şu an sıkıntı var oyunla alakalı sanırsam 62 ms gösteriyor. TT beni Kars'tan İstanbul'a bağlıyor.
Oynarken oyun dondu sandım hareket edemiyordum. Bir anda pingim 45'ten 30'a düştü CS:GO'da. Oyun o kadar akıcı geldi anlatamam. @Takeshi Kovacs @TeknoFix29 @Ulunay
Eki Görüntüle 1138107
Ben Kasım 2020'den bir Ekran Görüntüsü Buldum.Tabii uzun sürmedi, TT CGN'ye geçirdi. Öyle bir geçirdi...
Güncelleme ping değerim FPS kısmında 28 gördüm. Daha sonra bufferbloat dediğimiz olay çok sever kendisi. Evde insanlar interneti kullandığı için 35 ms sabitlendi. @erengore @Ulunay @TeknoFix29 @Takeshi Kovacs.Ben kasım 2020'den bir ekran görüntüsü buldum.
Eki Görüntüle 1138254
Valve 35ms, o zamanlar kötü bir routing olmasına rağmen cidden iyi pingler alınabiliyordu.
Üstelik bu değerleri İzmir'den FTTC altyapı ile alıyordum. IP'ye göre minimum 35, maksimum 39ms alıyordum.
Şimdi ise CGNAT'tan minimum 51, maksimum 57ms alabiliyorum. Statik kullanırsam da bu değer minimum 40, maksimum 45ms oluyor.
Gerçekten eski pingler en azından benim için çok daha iyiydi.
Nokia ile alakası olmadığı anlaşıldı. Hız profili ile ilgili olduğu düşünülüyordu en son. @Patrixcs durum nedir?Herhangibi bir çözüm tavsiye var mıdır benimde dün bağlandı fiberim ve o lanet Ont olan Nokia bağlandı Adslden farkı yok upload sırasında.
Bufferbloat testi: Bufferbloat Test by Waveform
Valve tracert sonucu:
Eki Görüntüle 1155924
bu kadar fazla bir fark olması benim şansımamı yoksa genelde bu şekildemi bu sorun ? bunu azaltmanın bir yönetimi buldunuzmu daha dün ciddi bir şekilde fark ettim valorant oynarken pingim 6-10 arası sabit gezerken biri video fotoğraf upload etmesi sonucu pingim 600 750 e kadar çıktı.Nokia ile alakası olmadığı anlaşıldı. Hız profili ile ilgili olduğu düşünülüyordu en son. @Patrixcs durum nedir?
Hız profili ile alakalı diye düşünüyoruz. Kilitlenmemiş hatlarda sorun çıkmıyor çünkü.bu kadar fazla bir fark olması benim şansımamı yoksa genelde bu şekildemi bu sorun ? bunu azaltmanın bir yönetimi buldunuzmu daha dün ciddi bir şekilde fark ettim valorant oynarken pingim 6-10 arası sabit gezerken biri video fotoğraf upload etmesi sonucu pingim 600 750 e kadar çıktı.
Eki Görüntüle 1157916
Bu hız profilini kim belirliyor? kaynak bulamıyorum.Hız profili ile alakalı diye düşünüyoruz. Kilitlenmemiş hatlarda sorun çıkmıyor çünkü.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.