Türk Telekom FTTH upload yaparken ping çıkıyor

bu hocam bi gelişme var mı, hızlar eski haline dönmüş galiba upload tarafında bufferbloat 500-1000 lerde geziyor hala
Mesajı yazdıktan birkaç gün sonra hız düzeldi, şikayetimle alakası var mı bilmiyorum. Bufferbloat sorunu henüz genele yayılmadı, farkındayım. Şikayetlerim sonucunda bölgemdeki müdürlük direkt olarak genel merkezden direktif aldı, ona göre testler gerçekleştirip genel merkezin sorunu anlamasına yardımcı olduk. Sonuç olarak Türk Telekom'un üst mercileri tamamen bu sorunun farkında. Bölgesel müdürlüklerin bu konuda pek bilgisi yok. Anlaşılan süreç sandığımızdan daha uzun olacak.
 


Türk Telekom müdürlüğüne gittim hat değerleri -20.8 dBm gözüküyor.
Upload yaparken indirme hızı sorunu, Türk Telekom'un verdiği routeri kullanmamamdan dolayı Türk Telekom'un bağlantımı bağlı olarak görmemesi ve bağlantıyı "güvenli moda" almasıymış.
Kendi routerimi direkt ONT'ye bağlamak yerine Türk Telekom'un verdiği routeri bridge moduna alınca hızlar düzeldi.

Yani Türk Telekom'un verdiği routeri kullanmak zorundaymışız.

Bufferloat hala aynı.
 
Son düzenleme:
Hangi modemi kullanıyorsunuz acaba?

Sanal makinede çift çekirdek işlemci ve 2GB RAM ayrılmış bir şekilde PfSense kullanıyorum.

Burada anlatmıştım:
 
Sanal makinede çift çekirdek işlemci ve 2GB RAM ayrılmış bir şekilde PfSense kullanıyorum.

Burada anlatmıştım:
Sağ olun hocam. Çok karmaşık duruyor pek yapabileceğim bir şey değil gibi Ping değerleriniz çok iyi gözüküyor. Güle güle kullanın.
Hangi modemi kullanıyorsunuz?
 
CodelQ yerine PfSense Traffic Shaper Wizard'ını kullandım.

Aynı anda Gdrive'a dosya yüklüyorum, Torrent seedliyorum, Steam'den oyun indiriyorum ve Youtube'dan video izliyorum. Buna rağmen internette tık yok.

Bu yük altında sadece 2-9 ms civarı gecikme ekledi:

 
Hocam kendi routerınıza TT router'ın mac adresini girio kopyalama yapmış mıydınız?

Hani TT sisteminde kendi Router'larını kullanıyor gibi gösterip sistemlerine böylece sıkıntı yaşamayabilirsiniz diye düşündüm.

Öbür türlü ASUS DSL AX82u aldık o kadar, bu router'ı ana router olarak kullanamayacaksak çok sıkıntı, canımı sıktı bu durum.
 

Mac adresi kopyalamadım ama Türk Telekom Mac adresi dışında seri no, yazılım sürümü vs. de kontrol ediyor. Bunlar uyuşmazsa da güvenli moda giriyormuş.

Türk Telekom'un routerini bridge moduna almanız gerek. TT arayüzünden bridge moduna alındığı da gözüküyor. Kendi routerinizi TT routerinin 4. portuna bağlayın.

Türk Telekom teknisyeni Türk Telekom tarafındaki arayüzden routeri fabrika ayarlarına döndürüp tek tuşla routeri bridge moduna aldı. Wi-Fi'ları da kapatmasını istedim onları da kapatabildi.

Yani kısaca TT arayüzünden routerin neredeyse her şeyi gözüküyor. Şifreler dışında router ayarları da dahil.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…