Türk Telekom FTTH upload yaparken ping çıkıyor

Öyle şey mi olur ya? Kafalarına göre arıza kaydını kapatıyorlar. Tekrar aç bence ve BTK üzerinden de yaz. Bende TurkNet'i BTK'ya şikayet etmiştim sorunu çözmüşlerdi.

Twitter'dan şansımı deneyeceğim.

R6 girdim orada denedim pingim yine dalgalı. Ping 36 oluyor sonra 49 sonra 40 bazen 55. dün CS:GO'da ve Valorant'a dahil yaşadım.

Hayır gelmedi. Arıza kaydı direkt kapalı gözüküyor.

Bu siteden bir ping testi yapar mısın?

Bu siteden bir ping testi yapar mısın?
Ekran Görüntüsü (5).png

Değerleriniz gayet stabil sorunsuz gözüküyor.
Olasılıklar.
1.seçenek: Taktığınız LAN portu köprü veya Tivibu benzeri bir cihaz olarak ayarlamış olup QoS onu kısıtlıyor olabilir.
Nasıl çözülür 3-4 LAN portuna bağlayıp deneyin QoS ve Game Boost ayarlarından bilgisayarınızın MAC adresini ekleyin yüksek öncelik olarak ayarlayın.
2.seçenek Windows Update gibi bir programın arkada çalışması. Örnek (teslim iyileştirme)
3.seçenek bağladınız CAT kabloda bir problem olabilir dış kapalaması ezilmiş veya yırtılmış ise parazitlenme yapabilir.
4.seçenek LAN Killer gibi bir program kullanmak arkadan boşuna internet kullanan programları engellemek.
5.seçenek mobil cihazınızın Wi-Fi kapatınız. Sebebi: Arkada çalışan Telegram, whatapp gibi konuşma uygulamarı sürekli internetten bilgi alışverişi sebebi ile ping yükselmesine sebep olur.
6.seçenek: QoS kapatın.
Aklıma gelen bunlar gelirse birkaç seçenek daha eklerim umarım çözer bu sorununuzu.

Değerleriniz gayet stabil sorunsuz gözüküyor.
Olasılıklar.
1.seçenek: Taktığınız LAN portu köprü veya Tivibu benzeri bir cihaz olarak ayarlamış olup QoS onu kısıtlıyor olabilir.
Nasıl çözülür 3-4 LAN portuna bağlayıp deneyin QoS ve Game Boost ayarlarından bilgisayarınızın MAC adresini ekleyin yüksek öncelik olarak ayarlayın.
2.seçenek Windows Update gibi bir programın arkada çalışması. Örnek (teslim iyileştirme)
3.seçenek bağladınız CAT kabloda bir problem olabilir dış kapalaması ezilmiş veya yırtılmış ise parazitlenme yapabilir.
4.seçenek LAN Killer gibi bir program kullanmak arkadan boşuna internet kullanan programları engellemek.
5.seçenek mobil cihazınızın Wi-Fi kapatınız. Sebebi: Arkada çalışan Telegram, whatapp gibi konuşma uygulamarı sürekli internetten bilgi alışverişi sebebi ile ping yükselmesine sebep olur.
6.seçenek: QoS kapatın.
Aklıma gelen bunlar gelirse birkaç seçenek daha eklerim umarım çözer bu sorununuzu.

Dostum sorun fiber kabloda gelen sinyal değeri.

FTTH fiberde download yapsan bile pingin zıplamaz. Attığım videoda sadece ben ve akıllı robot bağlanıyordu internete. İnternet kullanımı Kbps seviyelerindeydi. Ethernet kablosunda ezilme yok. Dışı kalın olan Ethernet kablosu aldım. Telekom taktığı Ethernet kablosu ile denedim sorun devam ediyor zaten.

@Ulunay @erengore @TeknoFix29
Online işlemlere girdim arıza kaydı devam ediyor mu diye baktığımda kapalı gözüküyor. Cidden şaka gibi interneti kimse kullanmadığı halde PUBG oynarken pingim 34-35'den 48-50 arada 45 oluyor. Saçma sapan dalgalı pingim var.

Dün kaydettiğim kısa bir ping zıplama videosu.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Telefondan ASUS'un uygulamasından bakıyorum. Evde internet kullanan yok. Tek ben ve evdeki akıllı robot bağlı.

Daha fibere geçeli 1 gün oldu yemin ediyorum 1 yılda yaşamam gereken arızayı yaşıyorum. Böyle fiber olmaz arkadaş. Bakır kalitesinden bile kötü fiber var evimde.

Üzücü gerçekten. Bence biraz daha rahatsız etmelisin. Teknik ekibi fiber sinyali düşük diye çağırmayı direkt bir dene bence. Nokia ONT kısmına pek takılma. Cihaz dandik duruyor gözükse de aslında ciddi bir problem yok inan bana. Sinyalini arttırsan iyi olabilir. Nokia ONT kısıtlama yapmıyor her şekilde o cihazdan da yüksek down-up değerleri alabilirsin.

Önemli: Hocam bir de modem arayüzünde SpeedTest yapsana.

@Patrixcs dostum bu arada sana bir kötü haber vereyim. Bir yanlış düşünce var direkt kendim test ettim. Fiberde sana ayrılan bant dolduğu an altyapı farketmeksizin ping oluyor. Mesela Epic'ten oyun indirirken diğer cihazlarda oyun oynayamıyorum. Jitter oluyor.
Upload bandının tamamını doldurunca da farklı bir cihazda oyun oynarken ping oluyor. Minik bir bant kısıtlaması yapınca düzeliyor.

Bu arada aynı cihazda Download ve Upload yapınca bende ping değişmiyor. Gayet stabil oluyor. Olay farklı cihaz devreye girince oluyor.

Modem ayarlarım:
Qos kapalı. OpenNAT'da bazı oyunlar tanımlı.
1623500652439.png

1623500664708.png

1623500687879.png

RTS Eşiği ayarını 2.4 için 500 yaptım bu arada. Gayet de yararını gördüm. Öneririm. Eğer b/g aygıtları yoksa evinde daha da güzel Wi-Fi ayarlamaları yapılabilir. Bende g aygıtını olduğu için mecburen ayarlarımın bir çoğu modemin geldiği halinde.

WAN'dan DNS değiştirdim. Cloudflare ayarlı.

Ve bence bir de Modemini en üst sürüme yükselt. 43129 sürümü oldukça iyi olmuş.

1623501368616.png

Qos'ta Limit ayarlama kısmını otomatik yaptığına emin misin bu arada? Kendin ayarlamandan çok otomatik olup yok sayması daha iyi oluyor.

Son düzenleme:
Üzücü gerçekten. Bence biraz daha rahatsız etmelisin. Teknik ekibi fiber sinyali düşük diye çağırmayı direkt bir dene bence. Nokia ONT kısmına pek takılma. Cihaz dandik duruyor gözükse de aslında ciddi bir problem yok inan bana. Sinyalini arttırsan iyi olabilir. Nokia ONT kısıtlama yapmıyor her şekilde o cihazdan da yüksek down-up değerleri alabilirsin.

Önemli: Hocam bir de modem arayüzünde SpeedTest yapsana.

@Patrixcs dostum bu arada sana bir kötü haber vereyim. Bir yanlış düşünce var direkt kendim test ettim. Fiberde sana ayrılan bant dolduğu an altyapı farketmeksizin ping oluyor. Mesela Epic'ten oyun indirirken diğer cihazlarda oyun oynayamıyorum. Jitter oluyor.
Upload bandının tamamını doldurunca da farklı bir cihazda oyun oynarken ping oluyor. Minik bir bant kısıtlaması yapınca düzeliyor.

Bu arada aynı cihazda Download ve Upload yapınca bende ping değişmiyor. Gayet stabil oluyor. Olay farklı cihaz devreye girince oluyor.

Modem ayarlarım:
Qos kapalı. OpenNAT'da bazı oyunlar tanımlı.
Eki Görüntüle 1065589
Eki Görüntüle 1065590
Eki Görüntüle 1065592
RTS Eşiği ayarını 2.4 için 500 yaptım bu arada. Gayet de yararını gördüm. Öneririm. Eğer b/g aygıtları yoksa evinde daha da güzel Wi-Fi ayarlamaları yapılabilir. Bende g aygıtını olduğu için mecburen ayarlarımın bir çoğu modemin geldiği halinde.

WAN'dan DNS değiştirdim. Cloudflare ayarlı.

Ve bence bir de Modemini en üst sürüme yükselt. 43129 sürümü oldukça iyi olmuş.
çok garip gerçekten bendede vardı çözdüm ama bu çözülmedi.
ama fiber tadı başka arkadan steam download yaparken valorant oynamışım benim haberim yok oyunun ortasında bu oyuna artık erişimiz var bildirim geldi ama ping stabil hiç yükselme olmamıştı baya garip bu aralar TT fiber :)

çok garip gerçekten bendede vardı çözdüm ama bu çözülmedi.
ama fiber tadı başka arkadan steam download yaparken valorant oynamışım benim haberim yok oyunun ortasında bu oyuna artık erişimiz var bildirim geldi ama ping stabil hiç yükselme olmamıştı baya garip bu aralar TT fiber :)
Çözülmeyen şeyi tam olarak anlayamadım hocam. Kastettiğinizi belirtirseniz sevinirim. :)

Bu arada bu da benim ping test'im. (Kablosuz 5 Ghz)
1623501698067.png

Ben Comnet kullanıyorum. Bu arada cihazı sıfırladım şimdi. AX82U cihazını sıfırlayınca bu cihaza bir rahatlama geliyor. Sıfırladım ve Adaptive Qos açtım sadece. Oyunlar'ı seçtim ama Game Boost seçmedim. En iyi değerlerimi aldım.

@Patrixcs cihazı arayüzden sıfırla. Adaptive Qos aç ama Game Boost'a dokunma. Kablosuz ayarlarımı da yukarıda bahsettiğim şekilde yapmanı şiddetle öneririm.

Dostum sorun fiber kabloda gelen sinyal değeri.

FTTH fiberde download yapsan bile pingin zıplamaz.
Zıplar hocam. Band genişliğini ne kadar zorladığınıza bağlı. Eğer 100 mbps internetin 70'i ile download yapıyorsanız zıplamayabilir. Fakat 80 ile yapıyorsanız o ping mutlaka sabit kalmaz. 3-5 saniyede bir zıplar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı