Türk Telekom FTTH upload yaparken ping çıkıyor

Huawei Ont'lerde serial no değiştirebiliyor sanırsam arayüz üzerinden. Eğer sadece serial no üzerinden kontrol varsa ek bir şifre kontrolü yoksa denenebilir. İkinci el Huawei ont alıp bir deneyin isterseniz.
Huawei ont nin arayüzünü kurcaladım ancak serial değişme gibi birşey göremedim. Güç tasarrufunu kapatmak dışında hiçbir müdahale yapılamıyor zaten. Belki root erişimle yapilirsa bilmiyorum ben admin olarak girmiştim.

Hocam benden fiber için 10 kişi istediler Mobile geçirmem için bende cimer BTK ümit önal ne varsa şikayet ettim sonuç: Tırt.
Denemekten zarar gelmez zaten. Ümit Önal'a çok şikayet ettim. Linkedln üzerinden şikayet ettim kendisi cevap verdi. Oradan arayan müşteri hizmetleri çok ilgilenmeye çalıştılar. 5 kere bildirimde bulundular saha ekipleri inat etmeyiz vermeyiz diye. Bana ZTE modem yok demişlerdi. Saha ekibi binası var yakınımda ZTE modem dolu :D. Yalan söyledikleri zaten aşarı belli oluyor.

10 kişiyi Mobile geçirme şeyi kadar saçma bir şey duymadım. İsteyen istediği markayı kullanır. Geçirdiğin zamanda büyük ihtimalle masrafları karşılamıyor deyip getirmezler. Nasıl bir kafaysa artık bu.

Bence de ikinci el bulup deneyin.
Bulursam Türkiye'den alacağım yoksa AliExpress'ten alacağım. Fakat almadan önce saha ekibi şefi ile görüşmek lazım diye düşünüyorum. Gittiğimde bana verdikleri ONT cihazını götürüp ben bunu istemiyorum Huawei ONT istiyorum diye söylicem. Vermezlerse kendi ONT cihazımı alacağım o zaman onu kayıt edin diyeceğim.

Kayıt ederlerse sende al Huawei ONT kayıt ettir kullan direkt. Ben upload yaparken ping çıkma sorununu çözdüm fakat hızda kayıp oluyor. Örnek mesela upload yaptığımda download hızı 95'ten 50-60'lara düşüyor. Ama pingim sabit oluyor LoL TR de 12 olarak.

Son düzenleme:
HG8045A

Linkteki videoyu izlerseniz ont authentication bölümü var. Benzer cihazlarda da olması gerek. TT'de password kısmı ne bilmiyorum lakin serial no Nokia cihazın altında yazanla aynı olması gerek. Ont cihazlarda doğrulama sanırsam sadece sn ile yapılıyor Mac ile değil.

@Naim ACAR o password kısmını bulmamız gerekiyor. Nokia arayüzüne zaten giriş yapılmıyor.

@erengore bir şey soracağım. Huawei arayüzüne girip şifre bu modeme girdiğimiz şifre ile aynımı diye bakabilir misin?
@Ulunay dostum geldiğinde sende bakabilir misin?
Afedersiniz ama tam anlayamadım. Üstteki mesajlar da bir tık kafamı karıştırdı.

Huawei ONT'sine girilen şifreden bahsediyorsan adminHW idi sanırım şifresi.

Nokia arayüzüne mantıkta giriş yapabiliyor olmanız gerek bunun için bir blok olacağını sanmıyorum. Cihazın altında yazan gateway adresi nedir?

Hg8010a genellikle Superonline ve Türk Telekom'un kullandığı ont cihazı. Arayüzünde ont authentication sekmesi bulunmakta. HG8010a şifre kısmını bulabilirseniz işinizi çözecektir. Ama ben şifre olduğunu düşünmüyorum %90 ihtimalle sn olarak kayıtlıdır olt cihazında.

Dosya Ekleri

• ontauth.jpg
    ontauth.jpg
    48,4 KB · Görüntüleme: 110
Son düzenleme:
Afedersiniz ama tam anlayamadım. Üstteki mesajlar da bir tık kafamı karıştırdı.

Huawei Ont'sine girilen şifreden bahsediyorsan adminhw idi sanırım şifresi.
@Naim ACAR attığı video olan kısımdan bahsetmiştim. Büyük ihtimalle şifreler farklıdır.

@Naim ACAR yazmıyor arkasında IP adresi gibi giriş yapmak için. Arayüz engelli var direkt. @erengore ile denedik bilgisayarda statik IP verip girmeyi ama patates direkt. Ont dışında bile belli berbat olduğu.

HG8045A

Linkteki videoyu izlerseniz ont authentication bölümü var. Benzer cihazlarda da olması gerek. TT'de password kısmı ne bilmiyorum lakin serial no Nokia cihazın altında yazanla aynı olması gerek. Ont cihazlarda doğrulama sanırsam sadece sn ile yapılıyor Mac ile değil.
Videodaki arayüz ile bizim bahsettiğimiz huawei ont nin arayüzü farkli. Burda bulunan ayarların hiçbiri bulunmuyor. Olanlarada müdahale edilemiyor. Arayüze girip bakmıştım videodaki ayarlar yok. Arayüze giriş ayarlari resimdeki şekilde.
HG8045A

Arayüz şu şekilde.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20210715-014932.jpg
    Screenshot_20210715-014932.jpg
    61,3 KB · Görüntüleme: 100
  • IMG_20210612_001257.jpg
    IMG_20210612_001257.jpg
    344,3 KB · Görüntüleme: 74
  • IMG_20210612_002948.jpg
    IMG_20210612_002948.jpg
    335,5 KB · Görüntüleme: 83
  • IMG_20210612_003751.jpg