Türk Telekom internet hızı nasıl olmalı?

gramofani

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, ben bir konu açmıştım ama tekrar sorularımı sorup bilgi edinebilmek icin tekrar açıyorum şimdi evde 4 kişiyiz ve Türk Telekom 500 Mbps fiber paketini kullanıyoruz. Modem Türk Telekom'un kendi modemi ve evin salonunda fakat şöyle sorularım var(internet konusunda bilgisizim)
1)2.4 GHz de 50 60 Mbps hiz alinmasi normal mi öyle alıyoruz?
2)5 GHz 150 200 aliyoruz ama bazen bu düşüyor ve 5GHz de kopmalar alıyoruz otomatik baglanmiyor ve hizi 500e yakin olmasi gerekmez mi yoksa 500e gore ok bir hiz mi?
3)modem de 2.4GHz'de kanal ayarlarinda 40 MHz yaptim 5IDE 80MHz yaptim kanal şeyleri de 13 ve 64dü sanirim internetten arastirdim yaptim dogru bir ayar mi yoksa farkli bir ayar mi yapmaliyim?
4)telefonda 7 Mbps falanken PC'de daha yuksek ya da her cihazda farkli hizlar olmasi normal mi?

Eski bir TT kullanıcısı olarak bende aynı sorunu yaşıyordum aldığımız paketten çok daha aşağıda Mbps değerleri alıyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ben bir konu açmıştım ama tekrar sorularımı sorup bilgi edinebilmek icin tekrar açıyorum şimdi evde 4 kişiyiz ve Türk Telekom 500 Mbps fiber paketini kullanıyoruz. Modem Türk Telekom'un kendi modemi ve evin salonunda fakat şöyle sorularım var(internet konusunda bilgisizim)
2)5 GHz 150 200 aliyoruz ama bazen bu düşüyor ve 5GHz de kopmalar alıyoruz otomatik baglanmiyor ve hizi 500e yakin olmasi gerekmez mi yoksa 500e gore ok bir hiz mi?
3)modem de 2.4GHz'de kanal ayarlarinda 40 MHz yaptim 5IDE 80MHz yaptim kanal şeyleri de 13 ve 64dü sanirim internetten arastirdim yaptim dogru bir ayar mi yoksa farkli bir ayar mi yapmaliyim?
4)telefonda 7 Mbps falanken PC'de daha yuksek ya da her cihazda farkli hizlar olmasi normal mi?

Modeme yakınlığına uzaklığına göre hız değişir. Modemin dibindeyken 5GHz üzerinden test yaparsan 500Mbps'e yakın alırsın. Sana tavsiyem eğer odalar çok uzak değilse 2.4 GHz modemi Wi-Fi'den unut yapıp sadece 5GHz'e bağlanman bizim 5GHz fiber modem holde bulunuyor ve 10 metreye kadar 2 diş dahi olsa güzel hızlı çekim sağlıyor.

Normal değil 5GHz hızın. Bizim de 2.4GHz hızı düştü birden, normalde 5GHz ile aynı hızı verirdi neredeyse de son 2 3 haftadır 50'e sabitlendi. TT'i aradım dönüş bekliyorum.

1) normal değil.
2) ok değil.
3) Bant genişliğinden bahsediyorsun sanırım. Otomatikte bırakmanı tavsiye ederim.
4) kablolu ile kablosuz bağlantı arasında ufak da olsa fark olur ama 7/500 mbps kadar değil.

1, 2 ve 4. madde için müşteri hizmetleriyle görüş.

Sorunlar modem veya elindeki cihazlardan kaynaklı yüksek ihtimal ile. 2.4 GHz ağından yüksek hızlar elde edemezsin ama 5 GHz ağından elde edebilmen lazım. Eğer senin elindeki cihazlar güncel ve güçlü cihazlar ise(bilgisayarlar ve telefonlardan bahsediyorum) ve modem de wifi 6 ise 500 e yakın değerler alabiliyor olman lazım. Bende 500 Mbps kullanıyorum, mesela redmi note 10 pro cihazım 200-300 alıyor 5 GHz üzerinden ama S23 cihazım 500 alıyor. Test yapılan cihazın son bağlantı teknolojilerini desteklemesi lazım. Eğer cihazların güncel ve güçlü ise Telekom sana kötü bir modem vermiştir. Destek kaydı oluşturup 500 için yeterli bir modem vermediklerini, değiştirmek istediğini söyle. Eğer masaüstün varsa ve USB WiFi alicilarindan kullaniyorsan genelde çok dandik oluyorlar onun ile 500 almayı zaten bekleme. Ufak bir ihtimalle altyapı sorunu da olabilir ama üstte saydıklarım daha muhtemel. Yüksek hız tam anlamıyla kullanabilmek için güzel bir router yatırımı istiyor maalesef.

Sorunlar modem veya elindeki cihazlardan kaynaklı yüksek ihtimal ile. 2.4 GHz ağından yüksek hızlar elde edemezsin ama 5 GHz ağından elde edebilmen lazım. Eğer senin elindeki cihazlar güncel ve güçlü cihazlar ise(bilgisayarlar ve telefonlardan bahsediyorum) ve modem de Wi-Fi 6 ise 500'e yakın değerler alabiliyor olman lazım. Bende 500 Mbps kullanıyorum, mesela Redmi Note 10 Pro cihazım 200-300 alıyor 5 GHz üzerinden ama S23 cihazım 500 alıyor. Test yapılan cihazın son bağlantı teknolojilerini desteklemesi lazım. Eğer cihazların güncel ve güçlü ise Telekom sana kötü bir modem vermiştir. Destek kaydı oluşturup 500 için yeterli bir modem vermediklerini, değiştirmek istediğini söyle. Eğer masaüstün varsa ve USB Wi-Fi alicilarindan kullaniyorsan genelde çok dandik oluyorlar onun ile 500 almayı zaten bekleme. Ufak bir ihtimalle altyapı sorunu da olabilir ama üstte saydıklarım daha muhtemel. Yüksek hız tam anlamıyla kullanabilmek için güzel bir router yatırımı istiyor maalesef.

Yeni modemi ücretsiz temin ederler mi hocam peki?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı