Türk Telekom modem değişimi

Küçük kare birşey var o mu modem valla başka modem olsa denerim ne yazıkki öyle bir şansım yok senin bağlantında mi fiber optik cam benim gibi?

Dostum öncelikle merhaba. Türk Telekom'da çalışıyorum. Sorunun özet olarak cevabı şu şekildedir: Oturduğun binada bulunan alt yapı fiber optik bağlantılı gpon bağlantı ya da mdu bağlantı dediğimiz bağlantı şeklinde olduğu için, internet sağlayıcısının verdiği WAN portlu olan fiber optik için özel olarak üretilen modemden başka bir modem kullanamazsın şu an oturduğun yerde.
POYRAZ_42'DE söylemiş, yazlık için VDSL bir modem al kafan rahat etsin. Saygılar.

Berko sagolasin cevabın için iyice aydınlandım mecbur kullancam o zaman teslim edecem bu fiber modemi her yazlığa gidip adsl baglatcagim zaman oraya daha doğrusu ya da farklı bir önerin varmı ?ikide bir modem teslim etmekle uğraşmak istemiyorum

Dostum öncelikle merhaba. Türk Telekom'da çalışıyorum. Sorunun özet olarak cevabı şu şekildedir: Oturduğun binada bulunan alt yapı fiber optik bağlantılı gpon bağlantı ya da mdu bağlantı dediğimiz bağlantı şeklinde olduğu için, internet sağlayıcısının verdiği WAN portlu olan fiber optik için özel olarak üretilen modemden başka bir modem kullanamazsın şu an oturduğun yerde.
POYRAZ_42'DE söylemiş, yazlık için VDSL bir modem al kafan rahat etsin. Saygılar.

Bu modemin 2.4 GHz kanalı aşırı kötü bunu nasıl iyileştirebilirim bir fikriniz var mı? Teşekkürler.

Şuan kullandığın modemi yazlığında kullanamazsın. O yüzden yazlıkta ki evin için modem alman gerekiyor ekstradan. Yazlığın için hangi modemi almalıyım diye sordun sandım. Bu arada şuanda kullandığın modem için Telekom'a para ödemiyorsun. Arıza olduğunda da Ücretsiz değişim yapılıyor. Aslında avantajları da var. Ama farklı bir eve taşındığın zaman modemi senden isteyecekler. Ve modem alman gerekecek. O yüzden ekstradan bir vdsl destekli modem alırsan problemin çözülmüş olur.
TENDA V1200 300MBPS-867MBPS VDSL2 KABLOSUZ-AC 4 PORT ADSL2+ MODEM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da mesela bu modem 5GHZ destekli,markası kafana takılmasın biz modemlerle baya haşır neşir olduğumuz için kaliteli bir modem olduğunu söyleyebilirim.
Yada: TP-LINK TD-W9960 300MBPS VDSL2 DESTEKLİ KABLOSUZ-N 4 PORT ADSL2+ MODEM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da bu modemide alabilirsin fakat bunda 5ghz desteği yok. 2.4 var. Bu da şu demek: Wi-fi çekmiyor vb gibi sıkıntılar yaşamazsın 5ghz bant genişiğinde. fiyat olarak aralarında uçurum yok. Başka modemlere de bakabilirsin ama Asus alma,kronik sıkıntı var çoğunda.
Bu modemin 2.4 GHz kanalı aşırı kötü bunu nasıl iyileştirebilirim bir fikriniz var mı? Teşekkürler.

Modemin arayüzüne girip kablosuz kısmından kanal genişliği olanı 20MHZ olanı seçip deneyebilirsin.
Ama 5ghz ile arasında uçurum farklar var 2.4 bandının. Wi-fi çekiminde sıkıntı yaşıyorsan 5ghz desteği olan modemleri almanı öneririm. Baya baya fark ediyor. Tabi kullandığın cihazlarında 5ghz desteklemesi gerekiyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı