Türk Telekom port açma ve statik IP

Tuna.y

Decapat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. 5 gündür statik IP, port açma vb. konularla boğuşuyorum. Alt tarafı arkadaşla Gran Turismo 7 oynamaya çalışıyorduk, konu nerelere geldi :)

CGNAT'ta olduğumuz için statik IP olmadan port açamadığımızı gördüm. 3 Ağustos akşamı Telekom'u aradım ve statik IP'ye geçmek istediğimi bildirdim. 15 dakika içinde aktif olacağını belirtip bir IP atadılar bana. Aradan saatler geçti, hala 88'le başlayan standart IP geliyordu ve her resette IP değişiyordu.

Sonraki günlerde 3-4 adet arıza kaydı oluşturdum ancak hepsi problem çözülmeden kapatıldı çünkü arıza kayıtları "internet bağlantı sorunu" olarak açılıyordu, saha elemanları da gelip internetin çalıştığını görünce kaydı kapatıyordu.

İlçe müdürlüğüne gittim, orada ilgilendi bir arkadaş sağ olsun, 1 saat uğraştı, bölge müdürlüğü devreye girdi, 2 saat de onlar uğraştı derken statik IP tanımlamasını yaptılar.

Ancak bana atanan 81'li IP'yi verememişler. 88'li IP'yi dondurmuşlar :) yani anladığım kadarıyla hala CGNAT arkasındayım ve ne kadar uğraşırsam uğraşayım port açamıyorum.

Buradan Türk Telekom'a sevgilerimi yolluyor, sizlerden de nasıl bir yol izleyebileceğim konusunda destek bekliyorum.

Modem arayüzünde yazan WAN IP adresiniz ne? İnternette görünen IP adresiniz ile aynıysa port açabilirsiniz demek.
İnternette görünen IP adresinizi gösteren bir site: https://whatismyipaddress.com/

81.x ise statik, 88.x ise CGNAT diye bir şey yok, IP adresinin tamamına bakmanız gerek.
88.x ile başlayan Statik IP blokları da var çünkü.

Ek olarak Dinamik IP varsa da port açabilirsiniz, bazı şehirlerde CGNAT yerine Dinamik IP var.
Dinamik IP ile Statik IP neredeyse aynı, Dinamik IP sabit değil sadece.

Sana atadıkları Statik IP'yi görüyorsan modeme manuel olarak girmeyi denedin mi?
Bu şekilde internete bağlanamaz. PPP veya PPPoE ile bağlanması gerek.

Cevap için çok teşekkürler. Modem arayüzündeki IP ile internette kontrol ettiğim IP uyuşuyor. Ancak, örneğin Assetto Corsa sunucusu kuruyorum, istediği portlar açık ancak herhangi bir port checker ile kontrol ettigimde kapalı görünüyor, ayrıca sunucu da port yönlendirmesini kontrol et diye hata veriyor. Telekoma geçmeden önce çok yaptım bunları, ancak telekomda nasıl bir işleyiş varsa statik IP ile bile port açmayı beceremedim.

Bir panele 10 tane rakam girmek için ayda 81 lira ek ücret almayı biliyorlar ama yaptıkları şey çalışmıyor. Neticede statik ip'yi düzgün konfigüre edemedikleri için ödeme yaptığınız hizmeti sağlıklı verememişler. Bu durumda sözleşmenizi cayma bedeli ödemeden feshedebilmeniz gerek. Şikayetvar'a yazın yada direkt başka ISS'ye geçin.

Marmaris'teyim ve aylarca uğraş sonucu Türk Telekom'a fiber bağlattım. Fiber kablolarını ekiplerle birlikte çektim, öyle bir emeğim var :D Fiber öncesinde 12 mbps alabiliyordum. Fiber ile 1000 mbps almaya başladım. Tek seçeneğim TürkNet şu an, onlar 100 mbps veriyor. Telekom ile sorun yaşıyorum ama. Kendi modemlerini vermeleri, MAC adresi yüzünden başka modem kullanama gibi sorunlar da var. Statik IP sorunu da üstüne eklenince 1000 yerine 100 kullanıp Türknet'e geçesim var gerçekten. Uğraşıyorum bakalım çözebilirsem sözleşme sonuna kadar böyle devam.

Port açıldı, fakat farklı bir şey yapmadım. Tekrar denedim oldu... Böyle olunca korkutuyor, bir gün tık diye gidebilir :D Şimdilik çalışıyor, teşekkürler herkese

Son düzenleme:
Ya aslında ara sıra bakıyorum ama baktığım modemlerde özellik olarak Mac düzenleme var mı yok mu göremiyorum, sanırım özellik olarak pek öne çıkarmıyorlar bunu. Hangi modemi kullanıyorsun şu an?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı