Türk Telekom port sorunu

218524

Kilopat
Superonline'dan TT alt yapısı ile ADSL internet alıyordum ve sözleşme bitince sözleşme yenilemek yerine farklı servislere de baktım. TT alt yapı sorgulama sayfasına göre HiperNet var gözüküyordu. Bende Superonline sunduğu ücret ile TT hiper arasındaki fiyat arasında çok fark olmamasından dolayı TT geçme kararı aldım. Müşteri hizmetlerine ulaşmak çok zor olduğu için yetkili şubesine gittim ve internetimi size taşımak istiyorum, oradaki sözleşmem bitti dedim. Bana oradaki aboneliği iptal ettirip öyle gelmeniz gerek denildi. Bende aboneliğimi iptal ettirip şubeye tekrar gittim başvuru için ama bu seferde siz oradaki aboneliği iptal edince port boşa düşüyor ve sırada bekleyen başka birisine veriliyor ve boş port olmadığından internet veremiyoruz dedi ve gönderdi. Farklı kişilerin demesine göre TT, port onların olduğu için doğrudan taşıma işlemi yapıyormuş, onlara iptal edin gibi bir şey söylememişler. Twitter'dan TT desteğe yazdım ve numaramı isteyip geri dönüş yapacağız denildi. Tabi ki de saatler geçmesine rağmen aranmadım ve tekrar yazmama da cevap verilmedi. Daha sonra TT Ceo'sunu etiketleyip şikayetimi tekrar yazdım ve TT destek hesabı Ali bey şikayetiniz alındı diye cevap verdi ve 5 dakika geçmeden aradılar 😄. Falanca kişi aracılığıyla yönetim ekibinden şikayetiniz için arıyoruz gibi bir şey dedi tam anlamadım. Adres isteyip port kontrolü yaptı ve o da port yok ama isterseniz bölge müdürlüğünüzü arayıp bilgi alabilirim dedi ve tekrar arayıp "bölgenizde çok fazla başvuru var ve hat karşılamıyor. Bölge müdürlüğünün de bu konu hakkında bir çalışması yok, bunun yerine TT mobil Wi-Fi tarifemizden yararlanabilirsiniz" dedi.

Dedikleri gibi iptal etmeden taşıma işlemi mı yapmaları gerekiyordu net olarak bilemiyorum ancak öyleyse şube hatasından dolayı var olan internetten de oldum. Şube bana burası en sıkıntılı bölge, sırada çok fazla kişi var boşuna beklemeyin dedi. Bu eve taşındığımızda 1 sene kadar port beklemiştik, yine aynı mahalledeki akrabam benimle aynı zamanda başvurmasına rağmen yaklaşık 2 sene beklemişti. Önceki deneyimlerden dolayı porttan ümidimi kestim ama bir çözüm yolu veya tavsiyeniz varsa diye buraya da yazayım dedim. İnternete ihtiyacım var ve ne yaptıysam çözüm bulamadım. TT tavsiye ettiği mobil Wi-Fi'ye baktım, 24 ay sözleşme istiyor ve fiyatları benim için çok geldi. Superbox baktım oda yakın zamanda sözleşmeyi 12 aydan 24 aya çıkarmış ve onun da fiyatları biraz fazla geldi. Ek olarak fiyattan ziyade onlardan birisini alırsam doğru düzgün kullanmayacağım korkusu da var. İkisi de 4.5G üzerinden çalışıyor ve iki operatörün de evde 3G bağlantısı bile çok zor oluyor. Bir öneriniz vs varsa yardımınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunuu yaşamıştım. Türktelekom da çalışan bir tanıdık bul problem çözülüyor. ADSL port yoktu ama tanıdığa söyleyince vdsl port geldi :D.

Bide @krc_ysf'a tweet atmayı deneyin.
Tweet değilde direk özelden yazdım 22 gün olmuş cevap yok. Birde tweet atıp şansımı deniyim.

Aynı sorunuu yaşamıştım. Türktelekom da çalışan bir tanıdık bul problem çözülüyor. ADSL port yoktu ama tanıdığa söyleyince vdsl port geldi :D.
Eniştem TT da saha elemanı olarak çalışıyor, akrabam onunla çok konuştu dilekçe verin birde sizin bölgedeki arkadaşlarla konuşayım diye çok uğraştı zamanında ama bir sonuç çıkmadı. Bı konuşmayı denerim.

Tweet değilde direk özelden yazdım 22 gün olmuş cevap yok. Birde tweet atıp şansımı deniyim.

Eniştem TT da saha elemanı olarak çalışıyor, akrabam onunla çok konuştu dilekçe verin birde sizin bölgedeki arkadaşlarla konuşayım diye çok uğraştı zamanında ama bir sonuç çıkmadı. Bı konuşmayı denerim.
20 güne yakın şikayet edilebilecek her kuruma şikayet ettim, sürekli aradım. Daha sonra tanıdığı aradım durumu anlattım, kimlik fotoğrafımı istedi. konuşmanın 3. gününde sabah 9 da internet bağlandı.

@krc_ysf'a tweet atmıştım, kendisinden henüz cevap yok ama TT destek hesabı yine o hazır sinir bozucu yanıtı yazdı.
"Merhaba, yatırımlarımız memnuniyetinizi sağlamak için devam etmektedir. En kısa sürede size hizmet verebilmeyi umuyoruz."
Bölgemde kendimi bildim bileli herkes port sorunu yaşıyor. Kendileri çok fazla yeni müşteri başvurusu aldıklarını söylüyorlar ama yine kendileri bu bölge için bir çalışmaları olmadıklarını, benim yakın çevremde birisi tamamen abonelik iptal etmeden bana internet veremediklerini söylüyorlar. Mükemmel yatırım. Diyecek söz bulamıyorum TT destek cevapları beni sinir krizlerine sokuyor her defasında.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı