Türk Telekom port sorunu

Bende TürkNet'e geçtim internetim gitti mahvoldum sonra Türk Telekom kansızını aramak zorunda kaldım, bana port olduğunu ve altyapının fiber desteklediğini söyledi abone yaptı kapattı. İptal faksı çektim aramadan iptal etmedim onuda belirteyim. Şimdi 1.5 aydır 20 güne dolap yapılacak yok böyle olacak öyle olacak diye geçiştiriyorlar port bekliyorum. TürkNet sahtekarı yüzünden düştüğüm hallere bak. Bu ülkede Telekom'uda, Türkcell'ide, Vodofone'da hepsi sahtekar hepsi kalitesiz. Ülkeye format atılması gerekiyor yoksa bu berbat düzen ve sahtekarlık düzelmez. BTK'ya yazdım beni var deyip kandırdılar diye gelen cevap şikayetleri değelendireceğiz, aynı şikayetler çok olursa denetleme başlatacağız iyi günler başka bir şey yok. Adamlar krediyi baştan alıyor o yüzden alttakilere da toplar kalıyor. Superbox ve çanak internet dışında bir alternatifin yok. Çanak falan masraflı iş, Superbox al başka çaren yok. Geçmiş olsun, benimde sonum superbox gibi görünüyor. Bu arada Türk Telekom şubesinde sana taşıyamayız diyen kansız seni kandırmış, ben senin yerinde olsam ondan 2 yıllık Superbox parası alırdım, vermezse burnunu kırar dişlerini eline verirdim.

Superonline'dan TT alt yapısı ile ADSL internet alıyordum ve sözleşme bitince sözleşme yenilemek yerine farklı servislere de baktım. TT alt yapı sorgulama sayfasına göre HiperNet var gözüküyordu. Bende Superonline sunduğu ücret ile TT hiper arasındaki fiyat arasında çok fark olmamasından dolayı TT geçme kararı aldım. Müşteri hizmetlerine ulaşmak çok zor olduğu için yetkili şubesine gittim ve internetimi size taşımak istiyorum, oradaki sözleşmem bitti dedim. Bana oradaki aboneliği iptal ettirip öyle gelmeniz gerek denildi. Bende aboneliğimi iptal ettirip şubeye tekrar gittim başvuru için ama bu seferde siz oradaki aboneliği iptal edince port boşa düşüyor ve sırada bekleyen başka birisine veriliyor ve boş port olmadığından internet veremiyoruz dedi ve gönderdi. Farklı kişilerin demesine göre TT, port onların olduğu için doğrudan taşıma işlemi yapıyormuş, onlara iptal edin gibi bir şey söylememişler. Twitter'dan TT desteğe yazdım ve numaramı isteyip geri dönüş yapacağız denildi. Tabi ki de saatler geçmesine rağmen aranmadım ve tekrar yazmama da cevap verilmedi. Daha sonra TT Ceo'sunu etiketleyip şikayetimi tekrar yazdım ve TT destek hesabı Ali bey şikayetiniz alındı diye cevap verdi ve 5 dakika geçmeden aradılar 😄. Falanca kişi aracılığıyla yönetim ekibinden şikayetiniz için arıyoruz gibi bir şey dedi tam anlamadım. Adres isteyip port kontrolü yaptı ve o da port yok ama isterseniz bölge müdürlüğünüzü arayıp bilgi alabilirim dedi ve tekrar arayıp "bölgenizde çok fazla başvuru var ve hat karşılamıyor. Bölge müdürlüğünün de bu konu hakkında bir çalışması yok, bunun yerine TT mobil Wi-Fi tarifemizden yararlanabilirsiniz" dedi.

Dedikleri gibi iptal etmeden taşıma işlemi mı yapmaları gerekiyordu net olarak bilemiyorum ancak öyleyse şube hatasından dolayı var olan internetten de oldum. Şube bana burası en sıkıntılı bölge, sırada çok fazla kişi var boşuna beklemeyin dedi. Bu eve taşındığımızda 1 sene kadar port beklemiştik, yine aynı mahalledeki akrabam benimle aynı zamanda başvurmasına rağmen yaklaşık 2 sene beklemişti. Önceki deneyimlerden dolayı porttan ümidimi kestim ama bir çözüm yolu veya tavsiyeniz varsa diye buraya da yazayım dedim. İnternete ihtiyacım var ve ne yaptıysam çözüm bulamadım. TT tavsiye ettiği mobil Wi-Fi'ye baktım, 24 ay sözleşme istiyor ve fiyatları benim için çok geldi. Superbox baktım oda yakın zamanda sözleşmeyi 12 aydan 24 aya çıkarmış ve onun da fiyatları biraz fazla geldi. Ek olarak fiyattan ziyade onlardan birisini alırsam doğru düzgün kullanmayacağım korkusu da var. İkisi de 4.5G üzerinden çalışıyor ve iki operatörün de evde 3G bağlantısı bile çok zor oluyor. Bir öneriniz vs varsa yardımınızı bekliyorum.
Hocam dm atar mısın bana
dm atılmıyormuş :) 05422534709 whatsappdan yazabilirsiniz

Özelden @krc_ysf'a yazmıştım bakmamıştı, geçen tekrar yazdım ve adres telefon istedi. Daha sonra arandım ve alt yapı birimiyle görüşüp tekrar arayacaklarını söylediler. Bugün tekrar aradılar ve alt yapı sorununun devam ettiğini söylediklerini söyledi. Kendilerine konu hakkında mail attığını, benim de bölge telekom müdürlüğüne gidip evrak doldurup imza vermemi, evrak doldurmamın işlemleri hızlandırabileceğini ve uygun olduğu zaman tekrar evrak işleriyle uğraşmadan direk internetimin aktif olabileceğini söyledi. Yani benim anladığım müdürlüğe gidip aboneliğini başlat port işlemleri hızlanır gibisinden bir şey söyledi.
Ayrıca telekomda çalışan eniştem de adresimi kontrol ettiğinde "cihazda kart boşluğun da yokmuş, port gerçekten doluymuş" dedi.
Arayan kişinin dediği gibi gidip de boş yere evrak falan doldurup abonelik başlatmayacağım. Amcam aynı müdürlüğe 1 yıl boyunca aktif abone olmasına rağmen her ay gidip dilekçe verdi hiçbir şey yapmayıp port boşalınca hizmet verdiler. (Aramızda 1 sokak var. Belki aynı dolaptan hizmet alıyor olabiliriz.)
Telekomla uğraşmak yerine Türk Net'e başvuracağım. Bildiğim kadarıyla onlar her gün port takibi yapıyorlar. Port ne zaman boşalırsa o zaman onlardan alacağım. Telekomun boş işlerinin peşinde koşmakla bir yola varılmayacak gibi.

Normalde port boşalana kadar bekleyecektim ama hala bir çözüm arayışı içerisindeyim. Ne zaman arasam port yok, müdürlüğün de bir çalışması yok ama müdürlüğe gidip ön başvuru + imza verirseniz işlemleri hızlandırabilirler deyip duruyorlar. (Böyle bir şeyde telekoma sözleşme vermem gerekiyor ancak bu durumlardan sonra telekoma bulaşmak da istemediğimden müdürlüğe gitmek istemiyorum. Sözleşme yapsam bile müdürlüğün hiçbir çalışması olmayacağına adım gibi eminim.) @krc_ysf ile iletişime geçtim aradıklarında da aynısını söylediler. Telekomda çalışan eniştem tekrar kontrol ettirdi ama port boşalana kadar arada kontrol edeceğiz dedi. İnternete ihtiyacım var ama telekomun yüzünden alamıyorum. Ekstra internet ala ala her ay bir sürü telefon faturası ödüyorum. Yok mu bunun bir çözüm yolu? Bir port açmak neden bu kadar zor oluyor? Tavsiyesi, çözüm önerisi olan varsa bekliyorum...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı