Türk Telekom SNR margin düşüşü

leomessi31

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler, geçenlerde mahallede kablo hırsızlığı yaşanmıştı zar zor Türk Telekom ekipleri kopan kabloyu onardı. Fakat çalışma hala devam ediyor ve bu ayın 28'inde biteceğini söylüyor. (sanmıyorum ama neyse) DSL bağlantısı gelmişti fakat ınternet bağlantısı yoktu. Tanıdık bir telekomcu çalışanı eve gelip bağlantıyı bir şekilde sağladı. (komşuların çoğunun interneti şu an yok.)
50 Mbps rahat aldığım hızı 24'e sabitlemesi gerektiğini söyledi. 2-3 gün sonra SNR margin değerim ve diğer değerler olmak üzere anormal bir şekilde düşüş yaşadı. Olası sebebi nedir? Santrale de çok uzak değilim tahminen 135-150 metre arası bir şey.
Arıza çözümünün ilk 2-3 günü yüksek SNR margin değerine sahiptim sonradan düşüş yaşadım.
Değerleri aşağıya bırakıyorum:

resim_2025-03-09_152820842.png

resim_2025-03-09_152910271.png

Altyapı devam ediyor başka sorun olmaz. Diğer binalara kablo çekiyolarsa mevcut altyapı üzerinden düşme olabilir yani komşularına internet geliyorsa yavaş yavaş bu düşer. Artması için altyapının tamamlanması ve yükseltilmesi lazım.

Altyapı devam ediyor başka sorun olmaz. Diğer binalara kablo çekiyolarsa mevcut altyapı üzerinden düşme olabilir yani komşularına internet geliyorsa yavaş yavaş bu düşer. Artması için altyapının tamamlanması ve yükseltilmesi lazım.
Hocam yani diyorsunuz ki tek çare arıza bitimini beklemek. Teşekkür ederim yanıt için bu arada.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı