Türk Telekom yeni kurulan tip 7'ye geçişimi engelledi

@High Sierra dedim. Onların yapabileceği bir şey değilmiş, TT ekiplerinin yapması gereken bir şeymiş. Pazartesi gideceğim TT Genel Müdürlüğü'ne.
Hocam sizi hayal kırıklığına uğratmayayım ama diyecekleri cevap bu olacak.

Ben de Netspeed kullanırken boş port yok sorununa takılmıştım. Port güncellemesi veya eklenmesi gerekiyordu hizmet alabilmem için. Gittim, mail attım, twitterdan yazdım, CİMER, BTK, AÇIKKAPI iletmediğim merci kalmadı.

Türk Telekom yetkilisi sakin bir biçimde, bizden hizmet almıyorsunuz. Bu durumda bizim yapabileceğimiz hiçbir şey yok. İstediğiniz yere şikayet edin bu durumu sadece bize sizin ISS'niz bilgi verdiğinde işleme alırız dediler.

Aynısını Netspeed yetkilisine okudum, bana bizim böyle bir panelimiz yok biz sadece olan boş port için talep açarız. Kullanıcımız atıyorum VDSL hizmet almak istiyor biz ekiplere bunu iletiriz. Buna istinaden port nakil işlemi onayına getirilir. Siz de geçiş yaparsınız ADSL-VDSL arası demişti. Millenicom böyle bir hizmet verdiğini belirtiyor sitesinde. Bizim adımıza boş port talebinde bulunduklarını belirtiyor ama gerçekten yapıyorlar mı bilemiyorum. En azından Türknet ve Netspeed'de böyle bir konu olmadığına eminim.

Benim durumumda ben apartmandan topladığım ıslak imzalı dilekçeyi fotokopisini çeke çeke getir götür yaptım. En sonunda boş port açıldı. Hemen Netspeed'i aradım geçişimi yapın dedim. 24 saat içerisinde açılacak dendi. 15 saat sonra hizmet almaya başladım.

Ekim ayında da binaya fiber çektiler altyapı yetersizliği yüzünden. Bu dilekçelerimin sebebi olduğuna eminim yoksa TT farkında değil miydi VDSL portların sürekli dolu olduğundan?

Sizdeki durum şöyle farklı. Port var diyor bu sefer. Türk Telekom port güncellemesi yapmıyor. Bu yüzden size diyeceğim odur ki;

Siz yine gidin Pazartesi bakalım ne diyorlar ama.
Sizin durumunuzda olsam ya Türk Telekom (yazlık paket) ya da başka ISS'den yeni abonelik başlatmaya hazırlanırdım. Türk Telekom size o portu kolay kolay vermeyecek gibime geliyor.
 
@High Sierra şu anda VDSL paket de yok TT'de. Bir yerde gördüm, onlar da 35 Mbps'de 316₺ diyor.
Hocam fibernet dedikleri paketler hem ADSL, hem VDSL hem de fiberi kapsıyor. Bugün bir arkadaş daha aynısını dedi. Haklısınız paket isimleri kafa karıştırıyor. Sözde fiber gerçekte fiber ile alakası yok.

Türknet gibi düşünün. 140 liraya 16 Mbit ADSL de alıyorsunuz, 100 Mbit VDSL de alıyorsunuz, 100 Mbit Türk Telekom FİBER de alıyorsunuz, 1000 Mbit has Türknet GİGAFİBER de alıyorsunuz.

Türknet doğru karar verdi GİGAFİBER diyerek. Hem GİGAbit olması doğru hem de 16 Mbit de FİBER çoğu ISS böyle adlandırıyor çünkü.

Bir de Türknetdestek var Twitter'da. Twitter'dan destek kaydınızı yazın, acil yardım bekliyorum yoksa hattımı kapatacağım. VDSL port açıkken geçişim yapılmıyor yazın bakalım ne diyecekler. Türknet'te daha da başka bir iletişim yolu var mı bilmiyorum maalesef.
 
@High Sierra Pazartesi gideyim durumu anlatayım. Eğer üstü kapalı "Siz TurkNet kullandığınızdan olmuyor, TT'ye geçin yapalım." derlerse geçerim acımam. Eğer "Birkaç hafta daha bekleyin, ancak kart yerleştirilecek." falan derlerse de beklerim.
Hocam bu arada büyük ihtimal olur.

Size başka bir hikayemi anlatayım.

Netspeed ADSL kullanıyorum. 5. günüm. Türk Telekom beni 0507 li numaraydı sanırım 444 değildi aradı. Açtım.

Merhaba boş port yok, internet hizmeti almak istiyorum ama ADSL hariç paket sunulmuyor demişsiniz. Hatta dediğiniz gibi internet aboneliğinizi de feshetmişsiniz. Size özel VDSL port ayırdık geçiş yapmak ister misiniz hemen ön başvurunuzu alayım dedi yetkili. Hemen altyapı sorgusuna girdim. Port yok. Bu demek oluyor ki Türk Telekom ya yeni aboneliğini kapatan birinin portunu tutuyor diğer ISSler kullanamasın diye ya da yeni kart koydu ve gerçekten benim için elinde tutuyor veyahut aslında böyle bir şey yok. ADSL hizmet alacağım ve VDSL bekleyenler sırasına yerleştirileceğim.

2 + 3 = 5 yıllık Türk Telekom abonesi iken bana sunulmayan bu nimet olan VDSL port ; tam aboneliğimi fesh ettiğim, yeni ISS'm ile geçirdiğim ilk hafta bana altın tabakta sunulmaz diyerek büyünün etkisinden kopardım kendimi. Ben düşüneceğimi ileriki saatlerde 444 numarasını arayacağımı söyleyip teşekkür ederek kapattım.

5 YIL ; 6 yıldır da dilekçelerle altyapı talepleri. Dile kolay yaşaması zor. Ben bu kadar mücadele etmişim. En sonunda yılmışım ki taahhütsüz internete geçmişim. Siz bana VDSL port var diyeceksiniz. En iyi ihtimalle gerçekten geçişim yapılacak pahalı bir tarife ile. En kötüsü ise aslında bunun böyle olmadığı ADSL ile hizmetimin başlayacağı onların ne zaman port aktarımı yapması gerçekleşirse o zaman yapacağı bir süreçte hizmet almam isteniyor.

Şimdi düşünüyordum da. Aslında alacaktım yazlık paketini. Bakalım VDSL mi yoksa ADSL mi verilecekti bu yazlık paketi. Ona göre de bir süre hizmet alıp başka ISS'ye taşıyacaktım o hattı.

Neyse ki şans yüzüme uzun süreden sonra güldü. 1 ay içinde port açıldı VDSL'e geçtim. 2-3 ay sonra da FTTH altyapı için kablolar çekildi. Sistem hazır sinyal verilmesi kaldı. Çok şükür daha ne port muhabbeti duyacağım ne de SNR, CRC zayıflamalarla uğraşacağım. Stabil 100 Mbit hız alacağım günü bekliyorum. Tabi ki Netspeed ile devam edeceğim.
 
Peki sonuç ne olacakmış?

Türknet'e eğer işlemim gerçekleşmezse başka ISS'den hizmet almayı düşünüyorum demeyi de unutmayın. Sonuçta burada evet arada kalan Türknet ama boş port varsa da size hizmet sunmaya mecbur olan yetkinlik Türknet'te.
Tabii ki çok haklısınız. Boş port olduğu durumlarda süreci hızlandırmak için elimizden gelen desteği vermeye hazırız.
 

Geri
Yukarı