Türk Telekom Yeniden Satışa Çıkarıldı

Türk Telekom ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük özelleştirmesi’ sloganıyla 2005 yılında 6.5 milyar dolara Lübnan başbakanın aile şirketi olan Oger Telekom'a satılmıştı. Oger Telekom (Türkiye'de OTAŞ olarak da biliniyordu), Türk Telekom hisselerini teminat göstererek 2013 yılında 4 milyar 750 milyon dolar tutarındaki aldığı krediyi geri ödeyemediği için 2018 yılında Türk Telekom hisselerine bankalar tarafından el konulmuştu.

19 Eylül 2019 tarihinde alacaklı bankalar tarafından Türk Telekom tekrar satışa çıkarıldı ve Morgan Stanley satış için yetkilendirildi.

Her şey para değil, paradan çok daha önemli durumlar mevcut. Bir ülkenin iletişim ağlarının kendi elinde olmaması kadar sakıncalı bir durum var mıdır?

Kaynak 1
Kaynak 2
 
Türkiyenin satması bile saçma sonuç olarak.Araplara interneti verdik ve araplar internet nedir lo diye türkiyenin internet hızı ping ''upload hızı'' dahil mahvettiler bence türk telekomu türkiye cumhuriyeti satın alması geriyok.Devlet interneti yapsalar.Sonuç olarak 851 milyar dolar var.Altyapılar iyileştirilir.Yurt dışı çıkışı öncekine göre daha iyi yapılırdı.Normal birene satsalar.Adam para harcamaz.Ama devlet harcar gibi geliyo bana Yani kısacası Türk Telekomu devlet satın almak zorunda ve ya el koycak
 
Araplara satıldı bence yanlış kelime peşkeş çekildi demek daha doğru olur. Oger ailesi devletin desteğiyle bankalardan oldukça avantajlı ve uzun vadeli kredi aldı ve bunları bile geriye ödeyemedi. Bankalar verdikleri kredinin değerinin çok daha altında Türk Telekom hissesi almak zorunda bırakıldı. Oger Türk Telekomu sömürdü içini boşalttı sonra aldığı krediyi bile ödemeden çekti gitti.
 
Ortalık Yapısı

*Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş.

Türk Telekom’un, Ojer Telekomünikasyon AŞ’deki (OTAŞ) yüzde 55’lik hissesinin ortak girişim şirketine devri işlemi tamamlandı.
Devir işlemiyle birlikte şirketin yeni sahibi Garanti Bankası, İş Bankası ve Akbank ortaklığında kurulan Levent Yönetim Yapılandırma AŞ (LYY) oldu. Levent Yapılandırma AŞ’nin sermayesi ise 1 milyar 925 milyon TL olarak belirlendi. Devir işlemiyle Mohammed Hariri’nin de aralarında olduğu 4 isim istifa ederken Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanlığına Dr. Ömer Fatih Sayan getirildi. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına ise Eyüp Engin atandı. LYY’nin yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu: Bülent Aksu, Dr. Nureddin Nebati, Hakan Aran, Muammer Cüneyt Sezgin.
LYY tarafında ise ortaklık yapısı şu şekilde gerçekleşti: Levent Yapılandırma AŞ yüzde 55, Hazine ve Maliye Bakanlığı yüzde 25, Türkiye Varlık Fonu yüzde 6,68, halka açık yüzde 13,32.
LYY’de ise Akbank’ın yüzde 35,5598, Garanti’nin yüzde 22,1265, İş Bankası’nın yüzde 11,5972 oranında payı bulunuyor.
 
sorunların düzelmesi imkansız bence altyapı hatlarındaki kablolar avrupanın 25 sene gerisinde kalmış kablolar. esas mesela inşaatı yapan müteahitin bu pahalı kablolar yerine ucuza kaçmasından kaynaklı olunca adamlar sana 500 mpbsde verse alamıyorsun. Almanyada akrabaların evinde 1 gb lık hızda net var evet üstelik taaa 2010 dan beri . var gerisini sen düşün
 

Geri
Yukarı