Türk Telekom'da upload hızları yükseliyor

Arkadaşlar zaten standart olarak her abonenin upload hızı 10 olacak. Burada problem yok. Normal değerlerin. Yeni düzenleme doğrultusunda hizmet böyle verilecek. 15 olması düşünülüyordu fakat bunu 10 yaptılar. 15 ve 20'li olan upload hızlarını firmalar paket olarak sunacaklardır. Türknet gibi tek paket, tek tarife veren firmalarsa, ben Türknetle telefon üzerinden konuştuğumda Türk Telekom hattına ne kadar en üst olarak download/upload verirse direkt o tanımlanacak dedi.

Sen de firmanı ara. Paketi parayla mı veriyorlar bir sor. Büyük ihtimalle standart 10 ile tanımlama olduysa, yeni paket olarak satacaklardır.

An itibari ile 15 Mbit olan uploadım 10 Mbit'e düşmüştür 10237 Kbps olarak güncellendi internet gidip geldi şaka gibi yeminle, bunların yapacağı iş bu kadar olur anca. (netpseed İzmir 05:29)

Demiştim size 10'a düşecek diye

Yanlış anlamadıysam nms ler tanımlanmış.
Şuan 100/10 alıyorsan müşteri hizmetlerini arayıp 100/15 100/20 yaptırabiliyormuşsun galiba fakat ekstra ücret isterler mi istemezlermi orasını bilmiyorum.
Bende hâlâ 8 Mbps.

Ben de sırf meraktan bu sabah uyandığım ve bilgisayarı açtığım gibi modemin arayüzüne girip hat değerlerime baktım, 8 Mbps olan yükleme hızım 10 Mbps olmuş. Saçma bir şekilde 75 Mbps olan indirme hızım da 100 Mbps olmuş.
vdsl hat değerleri 8 ağustos 2023.png

Birkaç gün önce destek kaydı açıp 75 Mbps'lik TurkNet VDSL hattımı 100 Mbps'e çıkarmak istedim. Fakat TurkNet hattın bu hızı kaldırmayacağını söyledi. Ben de yine de tanımlayın dedim. Paketimi 100 Mbps yaptılar fakat NMS hızını 75 Mbps olarak tutmuşlar. Ben de kalsın dedim. Sanırım o yüzden paketim 100 Mbps kaldığı için Türk Telekom yeni NMS'yi tanımlayınca indirme hızım da 100 Mbps oldu. Ancak inanın ne kadar stabil çalışacağını bilmiyorum. 75'te bile bazen CRC hataları uçabiliyordu. 100'de ne olur bilemiyorum.

Neyse, 10 Mbps yükleme hızı gelmiş. Yani gerçekten de NMS'ler tanımlanmış.

Demiştim size 10'a düşecek diye

Bende hâlâ 8 Mbps.
Abi bu kadar nasıl seri olabiliyorlar? Hala 8 Mbps. Zıkım herifler bizi unuttunuz bizi!

Yeter ben tekrar yazıyorum TürkNet'e.
Düzeltme: Ne halleri varsa görsünler yazmıyorum.

Son düzenleme:
Bilgilendirme: FTTH altyapıları için 10 Mbps upload a düşürme işlemi 10-11 Ağustos tarihleri arasında yapılacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı