Türk Telekom'da upload hızları yükseliyor

Belki burası yeri değil de 193 metre uzaklığa sahibim ve hat zayıflamam çok da kötü değil. Benden daha uzak ve haliyle zayıflaması yüksek olanlar benden daha iyi hız alabiliyor. Sizce bu neden oluyor?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20231101-194326_Chrome.jpg
    Screenshot_20231101-194326_Chrome.jpg
    209,2 KB · Görüntüleme: 48
Belki burası yeri değil de 193 metre uzaklığa sahibim ve hat zayıflamam çok da kötü değil. Benden daha uzak ve haliyle zayıflaması yüksek olanlar benden daha iyi hız alabiliyor. Sizce bu neden oluyor?

Her hat aynı olmuyor maalesef sizin hat değerlerinize baktığımda 62 Mbps download 63 Mbps upload alabileceğinizi görüyorum upload kısmı hatalı değil ama download da düşüklük var hat zayıflamasına göre.

Her hat aynı olmuyor maalesef sizin hat değerlerinize baktığımda 62 Mbps download 63 Mbps upload alabileceğinizi görüyorum upload kısmı hatalı değil ama download da düşüklük var hat zayıflamasına göre.
Zaten benim sorunum download kısmında, ilk VDSL'e geçiş yaptığımda da böyleydi. Açıkçası hayal kırıklığına uğradım. Sitelerde de 68 Mbps gösteriyor.

Aradım genel bir güncelleme var güncellemeyi gönderdim, modemi 5 dakika kapalı tutun sorununuz düzelecektir dedi. O sırada firmware güncellemesine baktım o da gelmiş, fakat artan bir upload söz konusu değil.

Hocam modem arayüzünden böyle gözüküyor. Modem arayüzündeki maximum hızda da düşüş var.

Eki Görüntüle 1999430

Eskiden bu şekildeydi:

Eki Görüntüle 1999432

VDSL altyapıda bunlar normal zamanla veya bir değişiklik olduğunda değerler kötüleşebiliyor hattın sınırda olduğu için modemin hızını kısmış istersen SNR ayarlı bir modem al ve hızını arttır.

Zaten benim sorunum download kısmında, ilk VDSL'e geçiş yaptığımda da böyleydi. Açıkçası hayal kırıklığına uğradım. Sitelerde de 68 Mbps gösteriyor.

Bazen hız düşükken SNR de düşük gözüküyor isterseniz paketi arttırın deneyerek görmüş olursunuz.

VDSL altyapıda bunlar normal zamanla veya bir değişiklik olduğunda değerler kötüleşebiliyor hattın sınırda olduğu için modemin hızını kısmış istersen SNR ayarlı bir modem al ve hızını arttır.

Bazen hız düşükken SNR de düşük gözüküyor isterseniz paketi arttırın deneyerek görmüş olursunuz.
100 Mbps'e geçeceğim zaten o zaman denemiş oluruz. İnşallah dediğiniz gibi olur.

Modem kaynaklı mı bir düşüş olmuş hocam? Uzun bir süre o hızda sıkıntısız gitmişti halbuki.

Netspeed'de destek talebini ''Arıza'' altında oluşturdum. Bakalım n'olacak.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı