Türk Telekom'dan TurkNet'e geçerken port kaybedilir mi?

5YPEXE

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, ben aktif Türk Telekom 50/8 abonesiyim, geçtiğimiz haftalarda Türk Telekom kaynaklı hız sorunu yaşamıştım. Sorunumu giderdiler ve hattımın 75/8'e kadar hız alabileceği belirtildi. Buraya kadar her şey çok güzel fakat ben TurkNet'e geçmek istiyorum.

Binamda mevcut port yok hatta binamda 1-2 kişide internet bile yok. TurkNet ile görüşme sağladığımda sizlere ilk başta 16/1 tanımlandığı için sizlere bu hızı verebilmekteyiz ancak sizler geçiş sağladıktan sonra talep oluşturabilir ve hızınızı 75/8'e veya hattınız ne kadar alabiliyor ise o hıza arttırabilirsiniz dediler. Benim merakım ve korkum şu;

Benim taahhüdümün bitmesine yaklaşık 30-32 gün var. Ben TurkNet'e geçtikten sonra elimdeki portu kaybeder miyim veya beni 75'e çıkartmama durumları olabilir mi?

Merhaba, ben aktif Türk Telekom 50/8 abonesiyim, geçtiğimiz haftalarda Türk Telekom kaynaklı hız sorunu yaşamıştım. Sorunumu giderdiler ve hattımın 75/8'e kadar hız alabileceği belirtildi. Buraya kadar her şey çok güzel fakat ben TurkNet'e geçmek istiyorum.

Binamda mevcut port yok hatta binamda 1-2 kişide internet bile yok. TurkNet ile görüşme sağladığımda sizlere ilk başta 16/1 tanımlandığı için sizlere bu hızı verebilmekteyiz ancak sizler geçiş sağladıktan sonra talep oluşturabilir ve hızınızı 75/8'e veya hattınız ne kadar alabiliyor ise o hıza arttırabilirsiniz dediler. Benim merakım ve korkum şu;

Benim taahhüdümün bitmesine yaklaşık 30-32 gün var. Ben TurkNet'e geçtikten sonra elimdeki portu kaybeder miyim veya beni 75'e çıkartmama durumları olabilir mi?

Hayır TT iptal etmeden geçerseniz kaybetmezsiniz hatta sitesinde de yazıyor.

Hayır hocam. Port kaybı olmadan geçiş mümkün. Onlar halleder.

Hayır TT iptal etmeden geçerseniz kaybetmezsiniz hatta sitesindede yazıyor.
Sitesinde yazması çok bir şey değiştirmiyor maalesef, müşteri temsilcileri çok farklı konuşuyorlar. 10 kere görüştüm 10 farklı kişiyle; 6-7'si 16(ADSL) alabilir ve mevcut portunuz boşa düşer diyor. 1-2'si 16'dan başlayıp 75'e çıkabilirsiniz diyor. En son görüştüğüm kişi ise 20 dakika boyunca durumu izah etmeye çalıştı fakat yine de korkum mevcut :D

Taahhüt bitmeden 1-2 hafta önceden TurkNet müşteri hizmetlerini arayıp. Geçiş işlemlerini başlatın size 2-3 adet belgeyi pdf şeklinde göndereceklerdir. Bunları doldurup kargoladıktan sonra işlemlere başlarlar ve tüm işlerle ilgilenirler. Port kaybetme gibi bir durum olmaz.

Sitesinde yazması çok bir şey değiştirmiyor maalesef, müşteri temsilcileri çok farklı konuşuyorlar. 10 kere görüştüm 10 farklı kişiyle; 6-7'si 16(ADSL) alabilir ve mevcut portunuz boşa düşer diyor. 1-2'si 16'dan başlayıp 75'e çıkabilirsiniz diyor. En son görüştüğüm kişi ise 20 dakika boyunca durumu izah etmeye çalıştı fakat yine de korkum mevcut :D

Hocam TurkNet aramayın arama ile destekleri berbat geçtikten sonra da sadece internetten talep açın. Bu arada korkmayın bir şey olmaz.

Hocam TurkNet aramayın arama ile destekleri berbat geçtikten sonra da sadece internetten talep açın. Bu arada korkmayın bir şey olmaz.
Onların da ilettiği gibi, adres ile sorgulama sağladıklarında port gözükmüyor, konuyu yazarken de iletmiştim ancak insan şüpheleniyor. En son görüştüğüm kişi 16'dan başlarsınız talep oluşturursunuz bizler kontrol sağlarız ve hızınız maksimum kaç oluyorsa alabilirsiniz dediği için rahatladım ancak altyapıdan yana çok sorun yaşadım, altyapıdan sorumlu mühendise kadar gitmiştim, il biraz küçük olduğu için erişim sağlayabiliyorum bu tarz şeylere yüz yüze görüşmek için vs. En son mühendis ile görüştükten sonra altyapı sorunu yaşadığım bölgenin yetkilisi ile görüştüm ve altyapımı yenilediğini 75/8'e kadar hız alabildiğimi söylemişti, korkum da bundan zaten. Yakın bir tarihte güncelleme sağlanması aslında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Port aynı olduğu sürece yeni firma ile de tarife seçebilirsiniz. Kendim de Millenicom'dan Netspeed'e bu şekilde geçmiştim ve sıkıntı olmadı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı