Türkçe dersinden geçme puanı 70 oldu

1xandaro

Hectopat
"Belli derslerin ortalamanın üstünde olması gerekiyor. Temel eğitim yönetmeliğimizde Türkçe'den 70 alma zorunluluğu getirdik. Daha yönetmeliği yayınlamadık. Önümüzdeki hafta çıkacak. 70 ortalamayı tutturamayan geçemeyecek"

Açık lise sınavlarının da yüz yüze olacağını da hatırlatan tekin, "açık lise ile ilgili uygulamaya baktık. An itibarıyla bizim tanımladığımız meşru gerekçeler, sebeplerle açık liseye kayıt yaptıran öğrenci sayısı çok azalmış durumda. Yaklaşık 10 bin kayıt yaptıran öğrenci var. Aldığımız tedbirin kamuoyunda pozitif karşılık bulduğunu ve doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Bu yıl açık lise sınavları da yüz yüze olacak."

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şaka bir yana "aldığımız tedbirin kamuoyunda pozitif karşılık bulduğunu ve doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor." demesine gülmekten öldüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke sadece Türkçe olsaydı. Türkçe mi görüyoruz sanki?

Doğru kararlar. Kararları doğru buluyorum. Açık lise konusunu da birçok sefer belirttik. Açık liseye geçen öğrenci sayısı çok fazla. Muhtemelen bakanlık da bunun farkında, buna kısıtlama getireceklerdir diye birçok sefer söyledik; ancak ona rağmen geçmeyen öğrenci oldu. Başta açık liseye geçmek istemeyip sonradan geçmek isteyen birçok öğrenci oldu da iş işten geçti artık. Yapabilecek hiçbir şey yok.

Not konusuna gelecek olursak da üniversitedeki mantığın ilköğretim ve ortaöğretimlere de getirilmesi gerektiğini düşünüyorum yani alttan ders alma olmalı. Bir öğrenci, dersten başarısızsa başarısız. Bunun daha da açıklaması olamaz ve başarısız öğrenciyi dersten geçirmek, ona iyilikten ziyade kötülük olur. Öğretmenlerin de bu konuda hassas olması gerektiğini düşünüyorum. Öğrenciyle uğraşmamak adına sınıf geçiren birçok öğretmen var. Bunu kesinlikle yapmamalılar.

Türkçe dersinden geçme notunun 70 olması yetmez, daha yapılması gereken birçok iyileştirme var da hiç yoktan iyidir diyelim. Birçok örneğini Sosyal'de görüyoruz. Adam, kendi dilinde doğru düzgün yazı yazamıyor, virgülü nasıl kullanacağını, nerelerde büyük harf kullanması gerektiğini bilmiyor ve bu öğrenci sınıf geçiyor. Hiç mantıklı değil. Ana dilimizde başarılı olamayan öğrenci, üst sınıfa geçememeli. Bu kararı gayet mantıklı ve yerinde buldum.

Keşke sadece Türkçe olsaydı. Türkçe mi görüyoruz sanki?

Yine saçma sapan şeyler getiriyorlar. Açık liseye gecisi resmen kapatıp, bak ne güzel yaptık bu da doğru bir iş yaptığımizi gösteriyor diyor bir de.

Doğru kararlar. Kararları doğru buluyorum. Açık lise konusunu da birçok sefer belirttik. Açık liseye geçen öğrenci sayısı çok fazla. Muhtemelen bakanlık da bunun farkında, buna kısıtlama getireceklerdir diye birçok sefer söyledik; ancak ona rağmen geçmeyen öğrenci oldu. Başta açık liseye geçmek istemeyip sonradan geçmek isteyen birçok öğrenci oldu da iş işten geçti artık. Yapabilecek hiçbir şey yok.

Not konusuna gelecek olursak da üniversitedeki mantığın ilköğretim ve ortaöğretimlere de getirilmesi gerektiğini düşünüyorum yani alttan ders alma olmalı. Bir öğrenci, dersten başarısızsa başarısız. Bunun daha da açıklaması olamaz ve başarısız öğrenciyi dersten geçirmek, ona iyilikten ziyade kötülük olur. Öğretmenlerin de bu konuda hassas olması gerektiğini düşünüyorum. Öğrenciyle uğraşmamak adına sınıf geçiren birçok öğretmen var. Bunu kesinlikle yapmamalılar.

Türkçe dersinden geçme notunun 70 olması yetmez, daha yapılması gereken birçok iyileştirme var da hiç yoktan iyidir diyelim. Birçok örneğini Sosyal'de görüyoruz. Adam, kendi dilinde doğru düzgün yazı yazamıyor, virgülü nasıl kullanacağını, nerelerde büyük harf kullanması gerektiğini bilmiyor ve bu öğrenci sınıf geçiyor. Hiç mantıklı değil. Ana dilimizde başarılı olamayan öğrenci, üst sınıfa geçememeli. Bu kararı gayet mantıklı ve yerinde buldum.
Liselerde Türkçe görmüyorlar. İnşallah biliyorsunuzdur. Edebiyat görüyorlar ve bunun Türkçe ile uzaktan yakından alakası yok. Edebiyat yerine Türkçe görseydik evet karar mantıklı olurdu hatta belki dersi severlerdi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı