Türkçe dil bilgisi ve TYT fen kaç günde biter?

Bu iki konuyu ve dersi sınava son 1 ay kala (Mayıs'ın ilk haftasında) çalışmak istiyorum. Onun dışında sınava kadar full matematik çalışacağım. Sizce kac günde biter dediğim şeyler? 1 ay yeterli bir süre olur mu?

Fenden fiziği saymasak da olur çünkü fizik dersinin, biyoloji ve kimya dersine göre nispeten daha zor bir ders olduğunu biliyorum. O yüzden fiziğe daha az çalışacağım. Biyoloji ve kimya zaten ezber yanlış bilmiyorsam, ama kimya da sayısal bir bölüm vardı mol kavramı vs.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fizik de göründüğü kadar zor değil. Şahsen ben genelde en kolay kimya denilmesine rağmen en çok kimyada zorlanıyorum kişiden kişiye değişir bu. O yüzden hiçbir dersi bu zor ben çalışmayayım diye aksatma. Hepsine çalış olmuyorsa olmuyordur. Zaten zor diye çalışmamazlık etme. Soruna gelecek olursak, dil bilgisi 1-2 haftada bile bitebilir. Ama TYT Fen'de son 1 ay çalışıp da 15 net üstü falan yapmayı bekleme. Ama kolaylıkla 10 net ve üzeri yapacağını düşünüyorum.

Bu iki konuyu ve dersi sınava son 1 ay kala (Mayıs'ın ilk haftasında) çalışmak istiyorum. Onun dışında sınava kadar full matematik çalışacağım. Sizce kac günde biter dediğim şeyler? 1 ay yeterli bir süre olur mu?

Fenden fiziği saymasak da olur çünkü fizik dersinin, biyoloji ve kimya dersine göre nispeten daha zor bir ders olduğunu biliyorum. O yüzden fiziğe daha az çalışacağım. Biyoloji ve kimya zaten ezber yanlış bilmiyorsam, ama kimya da sayısal bir bölüm vardı mol kavramı vs.

Ben Türkçede dil bilgisi çalışmadım bile Rüştü hocadan baktım birkaç gün o kadar o ünsüz düşmeleri, yazım yanlışları, noktalama falan biliyordum zaten ki artık dil bilgisini en az indirgediler gibi duruyor uzun paragraf çok soruyorlar çünkü daha zor ve daha eleyici ama tabii dil bilgisi de hiç çıkmıyor değil ama önceki dönemler gibi çok fazla soru gelmiyor.

Fizik de göründüğü kadar zor değil. Şahsen ben genelde en kolay kimya denilmesine rağmen en çok kimyada zorlanıyorum kişiden kişiye değişir bu. O yüzden hiçbir dersi bu zor ben çalışmayayım diye aksatma. Hepsine çalış olmuyorsa olmuyordur. Zaten zor diye çalışmamazlık etme. Soruna gelecek olursak, dil bilgisi 1-2 haftada bile bitebilir. Ama TYT Fen'de son 1 ay çalışıp da 15 net üstü falan yapmayı bekleme. Ama kolaylıkla 10 net ve üzeri yapacağını düşünüyorum.
Teşekkür ederim ve evet haklısın. Belki fizik o kadar zor olmayabilir, çalışıp bakmak lazım. Ben fizik çalışacağım ama ön yargıyla yaklaşmak olmasın yapabileceğimi sanmıyorum. O yüzden öyle demiştim.

Ve teşekkür ederim, 10 net bana yeter de artar bile Fende.

Ben Türkçede dil bilgisi çalışmadım bile Rüştü hocadan baktım birkaç gün o kadar o ünsüz düşmeleri, yazım yanlışları, noktalama falan biliyordum zaten ki artık dil bilgisini en az indirgediler gibi duruyor uzun paragraf çok soruyorlar çünkü daha zor ve daha eleyici ama tabii dil bilgisi de hiç çıkmıyor değil ama önceki dönemler gibi çok fazla soru gelmiyor.
Evet haklısın. Bende son sınavlarda çıkan soru sayısına baktım da dil bilgisi bayağı az. Forum sağolsun noktalama işaretlerine, ve de da yazımına dikkat ederek yazıyorum. Bu da bir avantaj ki dilimi düzeltiyor. Paragraf çözeceğim Türkçe'de genel olarak. Belki yüzdelik dilimden söylersek, %80 paragraf, %20 dil bilgisi olabilir. Yüklem, dolaylı tümleç, zarf tümleci vs. çok bilgim yok onlarda.

Dil bilgisi 1-2 haftada üstüne düşersen rahat halledersin TYT fende de biraz temel varsa 1 ayda 10+ seviyesine gelebilieceğini düşünüyorum TYT fen hedefin yüksek değil ve sayısal değilsen kimyadan mol, kimyasal hesaplamalara girmeni önermem.
Fende sadece biyoloji de temelim var. Kimya ve fizik hak getire. Bölümün dil, mol kavramına girmeyeceğim o hâlde teşekkür ederim.

Biyoloji ve kimya 1 ayda yetişebilir, ancak yoğun tekrar ve soru çözümü şart. O yüzden 1 ayın her günü günde en az 6 saat ayrılmalı.

Kimyanın hesaplamalı kısımları zaman alabilir. Günlük düzenli planla çalışırsanız Mayıs’ta bitirmeniz mümkün.

Fende sadece biyoloji de temelim var. Kimya ve fizik hak getire. Bölümün dil, mol kavramına girmeyeceğim o hâlde teşekkür ederim.

O halde hesaplamalı bölümlere hiç girmeyin sözel ağırlıklı olanları çalışın zaten artık TYT fizikte işlem sormuyorlar genelde kimyada 1-2 biyolojide de belki 1 tane kalıtım.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı