Türkçe öğretmenliğinde atanma sorunu var mı?

fenerliq

Hectopat
12.sınıf EA öğrencisiyim ve Türkçe öğretmeni olmaya karar verdim. Önümüzdeki yıllarda atama nasıl olur sizce hep aynı seviyelerde mi ilerler? Cidden matematiği sevmiyorum ve yapamıyorum sayısal derslere ilgim de yok bana en yakın ders olarak Türkçeyi görüyorum ama atama aklımı karıştırıyor. Onun dışında özelde nerelerde iş imkanı var acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Okulumda sadece sayısal ve EA bölümü vardı mecburen EA seçtim. Ama sos 2 derslerini videolar izleyerek halledebilecegimi düşünüyorum onun dışında bir sıkıntı olmaz sanırım.

Ana branş olduğundan ataması zor olur. Gerçi şu an birçok branşda öğretmenlik ataması zor. Özelede pek güvenmeyin bedava çalıştırıyorlar. İlkokul sınıf öğretmenliğinin ataması biraz daha kolay oluyor. İstersen bunu da tercih edebilirsin.

En fazla kaç yıl atama beklerim peki?
Hedefim Hacettepe Türkçe bölümü ve KPSS'den de güzel bir puan alırsam atanabileceğime inanıyorum.

Okulumda sadece sayısal ve EA bölümü vardı mecburen EA seçtim. Ama sos 2 derslerini videolar izleyerek halledebilecegimi düşünüyorum onun dışında bir sıkıntı olmaz sanırım.

En fazla kaç yıl atama beklerim peki?
Hedefim Hacettepe Türkçe bölümü ve KPSS'den de güzel bir puan alırsam atanabileceğime inanıyorum.

Kesin bir şey söyleyemem. KPSS'den yüksek bir puan almaya bakın. Elbet daha kısa sürede atanırsınız.

Matematik olmazsa KPSS'de atanmanız zor. Matematikte iyi sonuç almanız gerekecek. Eğer matematiği hallederseniz ve okurken bir yandan KPSS'ye de çalışırsanız hiç atanma sorununuz olmaz.

KPSS de artık matematiği hallederiz diye düşünüyorum ama o halle bile atanamıyorsak vazgeçebilirim hemen.

Matematik olmazsa KPSS'de atanmanız zor. Matematikte iyi sonuç almanız gerekecek. Eğer matematiği hallederseniz ve okurken bir yandan KPSS'ye de çalışırsanız hiç atanma sorununuz olmaz.
75 80 arası bir puan yeterli mi sizce ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı