Türkçe Q Klavye Niye Kullanmıyorsunuz?

Kullandığım bazı işletim sistemlerinde bu karakterlere sanal klavye üzerinden destek yok. Kullanamıyorum. Nereden kaynaklanıyor bu yasakçı düşünceniz emin değilim. Serbest ise serbesttir. Yönetimin aldığı bir karar.

Ben hangi sistemi kullandığınızı anlamadım ki? Lumia diyorsunuz, Windows diyorsunuz ki bunlarda Türkçe Q klavye, hatta F klavye olması gerek.

Ben de kodlama için İngilizce Q klavye kullanmak isterdim. Çok süper bir şey o.

Ne farkı var? 5 harf eksik olunca havalı oluyormuşuz demek ki. Ben de adımı TeamO koyacağım.

Ben örneğin, ç'yi c yazınca, ş'yi s yazınca veya ö, i bunları tersi yazınca takıntı oluşuyor. :D Fikrimce hangi dilde yazıyorsan ona adapte olman lazım.

Ben hangi sistemi kullandığınızı anlamadım ki? Lumia diyorsunuz, Windows diyorsunuz ki bunlarda Türkçe Q klavye, hatta F klavye olması gerek.

Ne farkı var? 5 harf eksik olunca havalı oluyormuşuz demek ki. Ben de adımı TeamO koyacağım.
Havalı olmakla alakası yok ki. İngilizce klavyede, kodlama için noktlama işarelterine daha kolay erişim var, ondan.

@TeamOFMind Konuda klavyenin resmini paylaştım. Gördüğünüz gibi Türkçe karakter yoktu.
Symbian cihazlarımın bazılarında da aynı sekilde bu karakterler yok. Ve eklemenin sistemi bozmadan bir yolu da yok. O cihazlar da günümüzde belirli bir ekonomik değere sahip takdir edersiniz ki bozma lüksüm yok. Ki buna rağmen ben forum genelinde Türkçe karakter konusunda özenliyim. Elimden geldiğince Türkçe karakter kullanıyorum bahsi geçen cihazlarımı kullansam da durum böyle. Tamamıyla Türkçe karakter kullanmadığım sadece 3 mesajım var bildiğim kadarıyla "English Section" attıklarımı saymazsak.

Benim ceza almamı mı istiyorsunuz? Niyetiniz buysa rapor sistemini kullanmanız daha isabetli olacaktır maalesef.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı