Daha önce de araştırma ödevim ile ilgili konu açmıştım, o ödevimiz Türkçe rap sanatçıları hakkında Türkçe rap dinleyicilerinin yorumu ile ilgiliydi, rapçi paylaşımı yapıp herkes bir rapçi hakkında araştırma yapmıştı ve çok şükür o ödevimizi başarıyla tamamlamıştık, bu da son olarak Türkçe rap te en sevdiğiniz 3 rapçiyi konu alıyor, bu ödevde arkadaşlarla şöyle bir karar verdik, herkes bir sosyal forum, sözlük vb. bir yerde konu açıcak böylece daha çok sonuca ulaşıcaktık bende Technopat Sosyal formunu seçtim umarım cevap verirsiniz, cevap verirseniz çok mutlu olurum, ödevim için fayda sağlamış olursunuz, cevap verip bana yardımcı olanlardan Allah razı olsun.

Joker, Hidra, anıl piyancı.

Çok teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız ödevime kesinlikle katkı sağlıyor, konuyu görüp bilgi sahibi olan herkes fikrini yazarsa çok sevinirim. Dediğim gibi herkese tekrar ödevime katkı sağladığı için teşekkür etmekle birlikte, herkesten kendi fikrini beklerim.

Son düzenleme:
Çok teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız ödevime kesinlikle katkı sağlıyor, konuyu görüp bilgi sahibi olan herkes fikrini yazarsa çok sevinirim. Dediğim gibi herkese tekrar ödevime katkı sağladığı için teşekkür etmekle birlikte, herkesten kendi fikrini beklerim.
20 yaşımdayım. Bundan 3-4 sene önce rap müzik dinlerdim. Fakat (o senelerde de dahil) -gereksiz olan- ünlü olan herkes bir rap şarkısı yapmaya başladı. İnsanlar da çok afedersiniz ama bir b*kmuş gibi sıklıkla dinleyip "sesli saçmalığın" popülerlikleri artınca bıraktım dinlemeyi. Şu an rock ve metal dinliyorum. Kafam rahat. Sosyal medyanın gelişmesi ile insanlarda sanat duygusu kalmadı. Hiç bir anlamı olmayan şarkılar milyonlar dinlendi ergen kitlesi ile beraber.

Ek olarak şunu söyleyeyim. Sanatsal anlamı olan şarkılara da arkaya hayvan gibi beat eklenip editleniyor. Dinleyen de kendini kaliteli dinleyici olarak görüyor. Yazık.

20 yaşımdayım. Bundan 3-4 sene önce rap müzik dinlerdim. Fakat (o senelerde de dahil) -gereksiz olan- ünlü olan herkes bir rap şarkısı yapmaya başladı. İnsanlar da çok afedersiniz ama bir b*kmuş gibi sıklıkla dinleyip "sesli saçmalığın" popülerlikleri artınca bıraktım dinlemeyi. Şu an rock ve metal dinliyorum. Kafam rahat. Sosyal medyanın gelişmesi ile insanlarda sanat duygusu kalmadı. Hiçbir anlamı olmayan şarkılar milyonlar dinlendi ergen kitlesi ile beraber.

Ek olarak şunu söyleyeyim. Sanatsal anlamı olan şarkılara da arkaya hayvan gibi beat eklenip editleniyor. Dinleyen de kendini kaliteli dinleyici olarak görüyor. Yazık.

Bence oldschool Türkçe rapte gerçekten çok anlamlı şarkılar var, tabii zevk meselesi herkese hitap etmeyebilir, bu arada gereksiz ve ünlü olan herkes rap yapmaya başladı konusunda haklısınız, şu anda piyasada çok fazla boş insan ve çok fazla boş şarkı var örneğin elanur bela mı ne öyle bir rap adında saçmalık vardı bu insanların beni rapten soğuttuğu doğrudur ama bence rap 10 sene geri gitse 100 sene ilerlemiş olur eskiden iyi içerikler vardı ama şu anda gelenleri bilemiyorum... Bu arada bence rap in amacı rapçilerin protest rap yapıp insanların isyanları, sorunlarını anlatmalı yeri gelmeli gençlere umut olmalı yeri gelmeli gençlerin isyanlarına katılmalı işte gerçek rap budur şimdiki zenginlik vb. yapılan saçmalıklar değil, ben şu anda oldschool rapleri dinliyorum genellikle piyasada az da olsa iyi rap yapmaya çalışanları bir de, neyse kısaca benim dediğim Türkçe rap platformu kötü değil kullananları kötü bende iyi olduğunu düşündüklerimi dinliyorum ama maalesef şu anda rap, sıkı protestlerden kaliteli içeriklerden çıkmış çoğunluk olarak kendini cool sanan cringeler ile dolmuş durumda ona diyecek bir şeyyim yok ama kaliteli ve gerçekten rap yapan gençlere hayattaki sorunları anlatan vb. insanları dinlediğimde rap i gerçekten bir başka ve çok güzel buluyorum bence doğru insanı dinlediğined rap efsane bir şeydir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı