Türkçe yama bulmak neden zor?

Ömer Fa.Ac

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar Türkçe yama indirmek ne kadar zor. Giremediğimiz Discord'a yönlendiriyorlar. Direkt linki olanları ise VirusTotal'de taratıyorum virüs çıkıyor. Ben ne yapacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Örneğin hangi oyun için soruyorsunuz? Türkçe yama yapmamalarının başlıca sebeplerinden birisi Türkçenin dünya çapında yeterli düzeyde kullanılmaması, ülkemizde malum oyun fiyatlarından dolayı yeterince oyunun satın alınmaması sonucu Türkçe dil desteği için uğraşmıyorlar. GTA bile çıkarmıyor ama bu yanlış bir şey elbette.

Türkçe yama yapması zahmetli iş yapay zekanın gelişmesiyle daha kolay oldu ileride daha fazla çoğalacaktır.

Zamanında kendi yaptığım bir Türkçe Yama için neredeyse birkaç gömmüştüm, oyun için çıkmış bir İngilizce yamayı parçalayıp gerek HEX'lerden gerekse çevrilmiş dosyalardan kendi çapımda bir çeviri yapmıştım. En nihayetinde çeviriyi toplayamadım ve elime yüzüme bulaştırdım tam anlamıyla.

Yamalar kaliteli ise zor bulunması doğal, ben bile elimdeki çevirileri işten anlayan birilerine teslim ederken tereddüt etmiştim açıkçası.

Zamanında kendi yaptığım bir Türkçe yama için neredeyse birkaç gömmüştüm, oyun için çıkmış bir İngilizce yamayı parçalayıp gerek Hex'lerden gerekse çevrilmiş dosyalardan kendi çapımda bir çeviri yapmıştım. En nihayetinde çeviriyi toplayamadım ve elime yüzüme bulaştırdım tam anlamıyla.

Yamalar kaliteli ise zor bulunması doğal, ben bile elimdeki çevirileri işten anlayan birilerine teslim ederken tereddüt etmiştim açıkçası.

Arkadaşlarla bizde öyle küçük çaplı bir indie oyuna yapacaktık en sonunda kafayı yedik ve projeyi saldık, yama yapanlara büyük saygım var. Bu arada büyük şirketlerin dikkatini çekmemiz gerek Türkçe konusunda. Her ne kadar bizim çeviri ekipleri normalin 10 katı fiyat verse de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı