Türkçe yama yapmak için hangi programlar gerekli?

Makaleler
9
Oyunlara kendim Türkçe yama yapmak istiyorum. Bu konuda kararlıyım, özellikle de kendime özel. Belki paylaşırım da arkadaşlarımla. Bu işte acemiyim, pek bilgim yok. Hangi programları kullanmam gerek oyunu Türkçe yapabilmek için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlara kendim Türkçe yama yapmak istiyorum. Bu konuda kararlıyım, özellikle de kendime özel. Belki paylaşırım da arkadaşlarımla. Bu işte acemiyim, pek bilgim yok. Hangi programları kullanmam gerek oyunu Türkçe yapabilmek için?
Hocam sadece programı açıp metni vs. Türkçe'ye çevirmekle değil, bunun bayağı ötesinde şeyler var diye biliyorum. Bilmeden yorum yapıyorum fakat, yine de kolay bir iş olmadığını belirtmek istedim.
İyi sosyaller :D.

Ben de bir ara düşündüm ama hiç basit değil, dil bilmek en kolay kısmı diyebiliriz. Çeşitli çeşitli programlar kullanılıyor. Her oyun için ayrı ayrı işlemler, bir ekip bulmanız lazım.

Hocam sadece programı açıp metni vs. Türkçe'ye çevirmekle değil, bunun bayağı ötesinde şeyler var diye biliyorum. Bilmeden yorum yapıyorum fakat, yine de kolay bir iş olmadığını belirtmek istedim.
İyi sosyaller :D.

Oyunların google yazdığınızda yabancı forum/gruplarda import/export tool'ları mevcut bir kodlama bilgisi veya yukarıda arkadaşların söylediği gibi farklı bir yöntemi yok. Farklı yöntem diyebileceğimiz şey eğer bir oyunda import/export tool yoksa kendiniz yapmanız gerekir o zaman kodlama bilgisi gerekiyor onun dışında hiçbir şeye ihtiyacınız yok sadece basit temel bilgiler dışında. (Çoğu oyunda import/export tool mevcut).

Zenhax ve Xentax forumlarında gezinin. Genelde araçları oradan bulabiliyorsunuz. Bazen basit bir Google araştırması yapmak da sonuç verebiliyor. Her oyunun dosya sistemi farklı olduğundan her oyuna özel araç yapılması gerekiyor. Yani eğer araştırdığınız oyun Unity veya Unreal gibi oyun motorlarıyla yapılmamışsa ve üstte yazdığım üç kaynaktan bir sonuç elde edemiyorsanız muhtemelen oyunun dosyalarını açacak araç yapılmamıştır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı