Arkadaslar kendini gelistirmenle ekonominin ne alakasi var diyenler icin soyluyorum bir ulkedeki en temel ve onemli seylerden birisi egitim degil midir? Peki siz kendinizi gelistirip egitmedikten sonra ekonominiz istediginiz kadar iyi olsun bu sekilde ne kadar surebilir ki? Ornek Arabistan, petrol zengini olmalarina ragmen suan ABD tarafindan yonetiliyor ve ulkelerinin egitim seviyesi ortada. Yani siz kendinize bir seyler kattiginizda dolayli yoldan ulkenize de bir seyler katmis oluyorsunuz. Zaten bu ekonominin bu sekilde olmasinin sebebi suan ki hukumet degil, suan ki onu secen halkin sucu. Yani bugun A partisi ulkeyi bu sekilde yonetiyor ve ekonomi kotu. Yarin bu parti ortadan kalksa ayni sekilde baska bir parti kurulsa yine degisen bir sey olmayacak degil mi? O yuzden once degisimi kendinizden baslatip ondan sonra ulkeyi duzeltmeye calisicagiz, yazimin basinda belirttigim gibi kendinizi gelistirdikce dolayli yoldan ulkemize de katkisi olmus olacak. Yanlis anlasilmaya yol actiysam kusura bakmayin surada medeni bir sekilde tartisiyoruz sonucta, herkese iyi forumlar.