Türkiye bitmeye başladı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden yönetimin değişmesinden bu kadar korkuyorsunuz anlamıyorum.
Muslukları kesilecek. Bir de bilgisizmişiz gibi tavır yapıyorlar, Allah akıl fikir versin ne diyeyim.

Hocam canım çekti.

Hedeflerim arasına biftek yemeyi de ekledim. Umarım bir gün ucuz hali BİM'e falan gelir.

Şahlanmasına gerek yok. Kardeşim dolar neden bu kadar yüksek enflasyon niye bu kadar yüksek çünkü yanlış kararlar verildi. Zaten ölü olan TR ekonomisinde düşük faiz yüksek kur gibi saçma ve riskli bir işe girişildi. Ve bunun tabi ki enflasyonu çok yükselteceği, işsizlik oranını çok yükselteceği yoksulluğa yol açacağı biliniyordu. Ekonomistlerin uyarısını da dinlemeyen Erdoğan çıkıp faiz zengini daha zengin fakiri daha fakir yapan bir unsurdur dedi hatırlarsınız sanki bu olay daha önceden yoktu vardı hepimiz biliyoruz. Pandemi geldiğinde bile bu faizi düşük tutma kararını dayattığı için pandemi döneminde rezillik çektik. Sırf hükümetin bu politikasına karşı çıktı diye Elvanı makamından alıp ben düşük faiz politikasını destekliyorum diyen Nebatiyi göreve getirdi. Enflasyonun dolar kurunun yükselişinin en büyük sebebi budur. Mansur Yavaş gelince ülke şahlanmaz ama Erdoğan o koltuktan kalktığı gibi doların en az 3 TL düşeceğine adım gibi eminim.

Kadına şiddet olayları tecavüz olayları belki bitmez ama belki şuan işlemeyen adalet işlediğinde veya polislerimiz hakimlerimiz ak partinin kuklası olmadığında düşebilir oranlar değil mi? Bir sorunda oy toplamak için aldığı mültecilerin yakında bazı illerimizde türkleri azınlık nüfus olarak bırakacak olmaları. Şuan baktığın zaman Suriye de savaş yok hatta festivaller düzenleniyor insanlar sahillere akın etmiş Esad çıkıp ülkede Suriyeli kalmadı lan geri gelin diyor ama birileri oycuklarını kaybetmemek için Esad' a karşı geliyor. Zaten Avrupa tarafından fonlanan yardım alan Suriyelilere birde hükümetten devasa boyutlarda yardımlar geliyor gariban Türko da napsın işte 41 bin TL olarak aldığı KYK borcunu 152 bin TL olarak geri ödüyor. Gireceği işe zaten fonlandığı için az maaşa çalışan suriyeli yüzünden giremiyor.

Biraz gözünüzü açın lütfen ya bu adamlara belediye arabasında bile vatandaşlık veriyor hastanelerde bunların doğurduğu çocuk sayısı türklerin doğurduğu çocuk sayısından az. Nüfusu ele geçiriyorlar bazı illeri geçirdiler bile ülkeye gelen mülteciler geçen ana halka 800 TL'lik bim kartı dağıttılar gelinen duruma bak bizim onlara yardım etmemiz gerek onlar mülteci onlar mülteci ama ana halktan daha fazla bolluk içinde yaşıyorlar.

Türkiye artık eski tadını vermiyor, ekonomi, suçlar, haberler, yaşam kalitesi olsun. Bir insan Nutella'dan BİM sarellesine nasıl bir düşüş yaşayabilir ya?

Bu kurban tadını vermiyor.
Bence de.

Hedeflerim arasına biftek yemeyi de ekledim. Umarım bir gün ucuz hali BİM'e falan gelir.

Biftek BİM'e geliyordu görmüştüm, orada bahsettiğim bonfileydi. Kasap veya Migros, Carrefour'a gelir. Fiyatından ziyade koca bir hayvandan 1-2 kilo çıktığı için getirmiyorlar veya zor bulunuyor.

Espri yaptım zaten, tabi ki bonfile alınabilirse daha iyi olur. İnsanlar sırf dışarıda doymak için makine yağı esanslı sandviçe bile zor para veriyolar. (Zordan kastım maddi olarak değil, vermek istemiyorlar.)

2-3 kere dışarıda yemek veya eve sipariş vermek yerine kenara koy evde ziyafet çekmene yetecektir. Benim gözümde en kral ettir bonfile herkes en azından bir kere tatmalı hayatında.

Hocam kasap yakındaydı bugün alacağım.

Hocam kasap yakındaydı bugün alacağım.

Elinde varsa 3-4 dilim ne kadar gelir diye sor. Fiyatı şu anda nereye geldi bilmiyorum. 4 dilim kestirsen ikisi rahatça doyurur diğer ikisini de buzluğa atarsın başka gün için. Sırf denemelik istersen ve veriyorsa (bazı kasaplar çamura yatar) iki dilim de kestirilir. Bak bakalım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…