Türkiye GP tahminleriniz

Suudi Arabistan, Katar bilinmeyen pistler.
Suudi Arabistan'daki viraj yapısı Paul Ricard ile benzer. Fransa'daki gibi daha düşük sürtünme ve daha yüksek mekanik tutuş avantajını kullanabilirlerse daha üstün olurlar. Düzlükte Fransa'daki gibi bir avantaj sağlayamasalar bile birbirine bağlanan dar/orta çaplı virajlarda fark sağlamaları muhtemel. Yalnız Arabistan'da RBR'yi bekleyen bir sorun var; Mercedes orada hem lastik ısıtmakta zorluk yaşamayacak hem de RBR aracı daha çabuk lastik eskitebilen yapıda. Verstappen'in lastikleri koruyabilmesi önemli.

Katar için bu kadar net bir fikir oluşmuyor kafamda pist yapısına baktığımda. Dediğin gibi Meksika ve Brezilya da RBR aracına daha uygun pistler arasında. Bunların yanında ABD pistinde de Verstappen'in üstünlük kurmasını daha yüksek ihtimal olarak görüyorum çünkü hem düzlük hızlarında çok geride değiller hem de 3-10. virajlar arasında avantaja sahip olacaklar. Abu Dhabi'de Mercedes'in zayıf olduğu kısım yok dediğin gibi ama önceki yıllara göre RBR'ye karşı bariz bir avantajı da kalmadı. Avustralya bu yıl takvimde değil.

Kalan pistlerden Türkiye, Suudi Arabistan, Meksika, Brezilya ve ABD'de RBR'yi avantajlı görüyorum. Meksika sadece yüksek rakımlı olduğu için değil aynı zamanda tam gaz gitmeme oranı ve mekanik tutuş isteyen kısmıyla avantaj sağlayacak durumda bu yılki RBR aracına. Abu Dhabi'de de Mercedes'in bu yıl bariz avantajı kalmadığı için onu ortada bir pist olarak düşünüyorum. Katar için bir şey söyleyemiyorum.

Sochi, Redbull için beklenmedik bir sonuç oldu. Bir kırılma anıydı. Şampiyonluk savaşın seyri bu yarışta sonuçlanmış olabilir.
Bence öyle oldu. Geçen yarışın ardından Max'in şampiyon olacağına dair hissim çok güçlendi. Umarım Tsunoda'da olduğu gibi boş bir his çıkmaz. :D

Son düzenleme:
Avustralya bu yıl takvimde değil.
Doğru ya iptal o, sezonun son bölümde düzenlenecekti Avustralya, iptal edildiğini unutmuşum. Hiç sevmediğim bir pist ayrıca.

Suudi Arabistan'daki viraj yapısı Paul Ricard ile benzer.
Aslında bir cadde pisti. Bakü gibi çok uzun bir düzlüğe sahip. Viraj tipi olarak Paul Richard'a benziyor. Paul Richard, Mercedes'in kalelerinden biriydi, ona rağmen Redbull orada kazandı. Cidde pistinde de kazanabilir.

Bundan sonra F1 tarihine geçecek en az 2-3 olay olması gerekiyor bu yıl Verstappen'in şampiyon olmaması için çünkü kalan yarışların neredeyse hepsinde RBR aracı avantajlı.
Hocam şimdi size olayları anlatıyorum:
Türkiye'yi VER kazanacak.
ABD'de RUS VER'i biçecek, get in there Lewis.
Meksika'da BOT 10 araçla kazaya girecek tabii ki arada Max'i de uçuracak, get in there Lewis.
Brezilya'da biçme görevi Ocon'a verilecek ancak o beceremeyecek o yüzden VER kazanacak.
Katar'da HAM VER'e içeriden hamle yapıp spin attıracak ve kazanacak.
Cidde'de Latifi VER'i devre dışı bırakacak, get in there Lewis.
Abu Dabi zaten Mercedes pisti, orada da Bottas kazanacak ve Mercedes yine şampiyon olacak.
(!)(!)(!)(!)(!)(!)(!)(!)(!)(!)(!)(!)(!)(!)(!)(!)(!)

@Yararsız Üye Ben F1 oyununda da Melbourne Albert Park pistini sevmiyorum. Avustralya da yarış olacaksa daha iyi bir pistte olmalı. Duvarsız Monaco, Macaristan bile bu kadar sıkıcı değil. Normalde Macaristan pistine duvarsız Monaco derler ama Albert Park daha uygun bu isme.
Vettel'in kazanmasını umut ediyorum ama zor gibi.
Vettel'in aracı berbat. Ekstrem şeyler olması gerekiyor Macaristan yarışı gibi. Yağmur yağarsa sürprizlere gebe.

Aston Martin aracı geçen seneki SF1000 modeli gibi. SF1000 modelinde motorda yoktu, bunlarda en azından motor var. Ancak araç yeteri kadar donwforce üretmiyor. Haliyle takım daha fazla donwforce üretmek için daha büyük arka kanatlar, yere basma kuvvetini artırmak için ön kanat ve bargeborgların üstünde de çalışıyor, bu da haliyle sürüklenmeyi artırıyor ve araç Mercedes motoruna rağmen düzlüklerde yavaş.

Hamilton motor değiştirdiği için 10 sıra grid cezası aldı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı