- Makaleler
- 10
Suudi Arabistan'daki viraj yapısı Paul Ricard ile benzer. Fransa'daki gibi daha düşük sürtünme ve daha yüksek mekanik tutuş avantajını kullanabilirlerse daha üstün olurlar. Düzlükte Fransa'daki gibi bir avantaj sağlayamasalar bile birbirine bağlanan dar/orta çaplı virajlarda fark sağlamaları muhtemel. Yalnız Arabistan'da RBR'yi bekleyen bir sorun var; Mercedes orada hem lastik ısıtmakta zorluk yaşamayacak hem de RBR aracı daha çabuk lastik eskitebilen yapıda. Verstappen'in lastikleri koruyabilmesi önemli.Suudi Arabistan, Katar bilinmeyen pistler.
Katar için bu kadar net bir fikir oluşmuyor kafamda pist yapısına baktığımda. Dediğin gibi Meksika ve Brezilya da RBR aracına daha uygun pistler arasında. Bunların yanında ABD pistinde de Verstappen'in üstünlük kurmasını daha yüksek ihtimal olarak görüyorum çünkü hem düzlük hızlarında çok geride değiller hem de 3-10. virajlar arasında avantaja sahip olacaklar. Abu Dhabi'de Mercedes'in zayıf olduğu kısım yok dediğin gibi ama önceki yıllara göre RBR'ye karşı bariz bir avantajı da kalmadı. Avustralya bu yıl takvimde değil.
Kalan pistlerden Türkiye, Suudi Arabistan, Meksika, Brezilya ve ABD'de RBR'yi avantajlı görüyorum. Meksika sadece yüksek rakımlı olduğu için değil aynı zamanda tam gaz gitmeme oranı ve mekanik tutuş isteyen kısmıyla avantaj sağlayacak durumda bu yılki RBR aracına. Abu Dhabi'de de Mercedes'in bu yıl bariz avantajı kalmadığı için onu ortada bir pist olarak düşünüyorum. Katar için bir şey söyleyemiyorum.
Bence öyle oldu. Geçen yarışın ardından Max'in şampiyon olacağına dair hissim çok güçlendi. Umarım Tsunoda'da olduğu gibi boş bir his çıkmaz.Sochi, Redbull için beklenmedik bir sonuç oldu. Bir kırılma anıydı. Şampiyonluk savaşın seyri bu yarışta sonuçlanmış olabilir.
Son düzenleme: