Türkiye GP

Ferrari'ye üzüldüm. İddialı oldukları bir pistti.
Bu pek doğru değil. Ferrari bu sene sadece cadde pistlerinde favori. Örneğin Bakü, Monaco ve Singapur gibi. Singapur iptal edildi. Yavaş virajlarda ve süspansiyonların öne çıktığı pistlerde Ferrari favori.
 
Bu pek doğru değil. Ferrari bu sene sadece cadde pistlerinde favori. Örneğin Bakü, Monaco ve Singapur gibi.
Aslında Bakü'de güçlü değillerdi çok uzun düzlükler nedeniyle. Leclerc o hafta iyiydi ve pole aldı ama yarış içinde 50. tur önündeki sürücülerin talihsizliklerinden dolayı yükselip geri düşmesi hariç podyum alacak durumda da değildi. Stroll ve Verstappen yarış dışı kaldığında Leclerc'in önündelerdi, startla başlayan son turda Hamilton da fren sorunu yaşadığında öndeydi. Normal şartlarda o gün en iyi ihtimalle "belki" Stroll'ü geçip 6. olabilecek durumdaydı.

Öndeki 3 sürücünün şanssızlıkları o gün Ferrari'yi daha üst sıralara taşıdı.
 
@Yararsız Üye Aynen. Monaco gibi mutlak favori durumunda değillerdi. Leclerc beklenmedik şekilde çok iyiydi.
İstanbul Park pistinde de Leclerc düşük donwforce ayarıyla piste çıkmasına rağmen yağmurda çok iyiydi. Kuru zemine göre ayar yapmıştı ona rağmen iyi iş çıkardı. Kuru zeminde Ferrari'nin temposu göremedik maalesef.
@SideWinder Yorumlarını alayım.
 
Son düzenleme:
Yoğunluktan yarışı izleyemedim. :D Ama gördüğüm kadarıyla normal bir yarıştı. Hatta biraz sıkıcıydı diyenler de var.
Yani pist aynı ıslaklıkta kaldığı için, DRS gibi şeyler olmadığı için; pek bir geçiş olmadı. Vettel bir şeyler denedi. Baktı tutmadı, beraberinde hiç bir takım bir şey denemedi. Perez'in savunması hariç monoton bir yarıştı. (Bence.) Beklentide önemliydi tabii.
 

Geri
Yukarı