Türkiye ile Yunanistan savaşmalı mı?

Yurtta sulh, cihanda sulh.

Savaşmak FPS oyunu oynamaya benzemez. Ölünce tekrar başlamıyorsun. Galiba yaş olarak da küçük bir kardeşimizsin. Sana tavsiyem gazileri bir ziyaret etmen.

Hocam işte böyle küçük çocuklar savaşı kolay sanıyor şimdi yazacak ben savaşarım ülkem için falan ama savaş olursa köşe sinip ağlayacaklar hayatında eline silah almamış insanlar burada milliyetçi savaşçı oluyor işte.

İnan aşagıda gördüm komik geldiği için girdim bende herhalde ironi yapıyordur diyordum ki gerçekten ciddi olduğunu fark ettim.

Şu an buradaki herkesin baştaki cumhurbaşkanın niye ABD tarafında degilde(NATO'da olmamıza rağmen) Rusya tarafından olduğunu bildiğini düşünüyorum. Herkes kendi çıkarına göre hareket eder olmuş baştaki yetkili insanlar kendi iktidarlarını sürdürebilmek ve ülkeyi kaos ortamına sokarak topyekün oluşturup insanları kendine çekmek adına Yunanistan vs. gibi ülkeler ile aramızda savaş baslatmaya çalışıyor.

Halen devam eden Ukrayna-Rusya savaşı varken binlerce çoluk-çocuk-yaşlı-genç insan ölmüş-öldürülmüşken "savaşmalıyız" gibi bir düşünce yanlış bir düşünce. Ayrıyeten dibindeki komşunla savaşmanın sana ne getirisi olacak. Ambargo yersin, askerlerin, sivillerin ölür, ekonomik olarak çökersin, toplumu bunalıma sokarsın kime ne faydası olur savaşın.

Gerçek hayat bizim asker dizilerindeki gibi değil. Sözüm öğle sananlara. Bu arkadaşın hayal gücündeki gibi savaşa girsek Rusya'ya uygulanan katı ambargo ve eylemlerin 10 katını bize uygularlar, zaten geçimin zor olduğu bu ülkede cehennemi yaşarız sonra. Dışa bağımlı olmak böyle bir durum işte.

Quick save+dinlen iyileş falan olursa neden olmasın...

tumblr_o5d24eNmsR1ujmvy2o1_1280.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı