Türkiye, İranlılara Kapılarını Açıyor

Makaleler
25
Yer
Fransa
İranlılar, Türkiye'ye gelmeye başlamış. Trafik olmuş, arabalar sıkışmış. Van'a ve bilet bulanlar İstanbul'a geliyorlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Henüz Türk sitelerine düşmemiş diye Türkçe kaynak ekleyemedim ve bunun için özür diliyorum ama videodan özet geçip yorum yapacağım.

Normalde yazın bayağı turist geliyormuş ama anormal bir yoğunluk varmış. Normal profilden farklı insanlar geliyormuş. Otellerde yer yokmuş ve bütçelerine göre konaklayacak yer arıyorlarmış. Çifte vatandaş olanlar da ülkelerine gidiyormuş ama hiç bilet bulunamıyormuş. Turistik olarak gelmeleri serbest olduğu için vizeye de ihtiyaç duymuyorlar. Normalde Tehran ile Van arası 10 saatmiş ama trafik sebebiyle günlerce yolculuk yapıyormuşlar.

Umarım durum kontrol altına alınır ve savaş biter. Zor durumda oldukları belli ve isteyerek geldiklerini sanmıyorum ama göç kontrollü olmalı. Türkiye Cumhuriyeti yerine Türkiye Mülteci Kampı olduk. Cumhuriyetlik bir şey kalmadı geriye. Kalış süresini aşan, kaçak çalışan milyonlar olmamalı. Yasal olarak da saçma bir anlaşma yapılmamalı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı