Türkiye kripto para birimine geçsin mi?

  • Konuyu başlatan Nyaa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 782
Geçilmesinde iyi yan şu olur. Herhangi bir paranın takibi kolaylaşır ve herkes herkese hesap sorabilecek kadar güç toplanır (20 yıla anca). Diğer kötü yan daha iban'dan para atamayan adamlar kripto para ile ilgili adreste 1 harf hatası yapar her şey çöp olur ve bir sürü intihar görürüz. Maaşların yatmasıyla ilgili anonimlik yüzünden davalar takip edilemez vs.
 
USDT gibi Türk Lirasına endeksli bir coin çıkartılabilir. Zaten şuan hali hazırda bir çoğumuz nakit para kullanmıyoruz, Bence harika olur.
 
Venezuela da kripto para birimine geçti ve maalesef önceden batık olan ekonomi- Maduro zamanından bahsediyorum- daha da batık bir hal aldı. Her ne kadar bu para birimine resmi olarak geçilmiş olsa da halk hala teşvik ediliyor ve bu para birimine geçen insan sayısı pek de fazla değil ki bu para birimine geçilse bile ekonomik durumun düzeleceğini söylemek çok zor olacaktır.
Türkiye'de bunun uygulanması- şimdilik- çok saçma olur, diye düşünüyorum. Ayrıca, kripto para sistemine geçmek, dünya için çok erken bir atılım olacaktır; önümüzde birkaç yıl daha var...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı