Türkiye liginde yabancı kuralı nasıl olmalı?

seliminhoo

Centipat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, Türk ligindeki yabancı kuralı hakkındaki fikirlerinizi merak ediyorum. Hacıosmanoğlu'nun açıklamasına göre seneye sınırsız yabancı olacak ama 24 yaş üstünde sınırlı oyuncu alınacak. Sizce kural nasıl olmalı? Bir yabancı oyuncu sınırı olmalı mı yoksa olmamalı mı? Fikirlerinizi merak ediyorum.

Yabancı oyuncu sınırsız olmalı. 30 yaş üstü sınırlı olmalı. Tabi bu 30 yaş üstü devam eden sözleşmelerde değil, 30 yaşını geçmiş yeni transferlerde geçerli olmalı.

Adam 28-29 yaşında 4 yıllık sözleşme yapmış olabilir. Kuraldan önce olduğu için bu durumda muhaf duruma düşer. Ama sen gidip sırf bir yerlerde yıldız oyuncu oldu diye 34-36 yaş adamı getiriyorsan bunun da sınırını kabul etmelisin.

Bazı geri kafalılar yerli oyuncu gelişsin diye yabancıyı yasaklamaya çalıştı yıllar boyunca. Sonuç hiç bir özelliği olmayan yerli futbolculara akıtılan tonla paralar oldu.

Yabancı oyuncu sınırsız olmalı. 30 yaş üstü sınırlı olmalı.
Fena fikir değil. Benim fikrim ise maksimum bir yabancı oyuncu sınırındansa minimum bir yerli oyuncu sınırı olmalı. Mesela Avusturya liginde bir takımın kadrosunda en az 10 Avusturyalı bulunmalıdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı