Türkiye tekrar eski topraklarına kavuşabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
2050 yılında en geniş Osmanlı sınırlarına tekrar ulaşabilir miyiz? Evet nükleer füzemiz falan yok ama askeri donanmamız çok güçlü. 3.Dünya savaşını kazanırsak böyle bir ihtimal var mı?

Eki Görüntüle 872917
Bu harita biraz abartılmış bir harita. Osmanlı hükmetti denilecek kadar Fas'ta durmamıştır. Ve Arap yarımadasının iç kısmı değil kıyı hatları alınmıştır. Afrika'da ise o kadar aşağılara değil, çöl olduğu için yine kıyı hatlarından devam edilmiştir. Batı tarafı desek resmen Prag'a girecekmişiz gibi gözüküyor. Astrakan bölgesi de fethedilmiş gibi görülse de oraya da girmedik. Devleti kötülemek için demiyorum ama bence oradaki harita hatalı.

Bu harita biraz abartılmış bir harita. Osmanlı hükmetti denilecek kadar Fas'ta durmamıştır. Ve Arap yarımadasının iç kısmı değil kıyı hatları alınmıştır. Afrika'da ise o kadar aşağılara değil, çöl olduğu için yine kıyı hatlarından devam edilmiştir. Batı tarafı desek resmen Prag'a girecekmişiz gibi gözüküyor. Astrakan bölgesi de fethedilmiş gibi görülse de oraya da girmedik. Devleti kötülemek için demiyorum ama bence oradaki harita hatalı.
Hocam örnek olsun diye verdim bu haritayı. Zaten çoğu kişi Osmanlının en geniş sınırlarını biliyordur.

Amerika denen devleti biz neden Avrupalılar keşfetmeden keşfetmedik ? Zaten Avrupa'ya üflesek uçacaklar. Ah o aynı odada 25 kızla birden kalıp Osmanlıyı umursamayıp, yenilik diyeni vuran padişahlar... Fatihin hakkını nasıl ödeyeceksiniz ?
İnsanlar savaşlar bitsin diye uğraşırken yeni ülkeleri feth etme hedeflemek modern bir düşünce değil; savaş olmasın yeter.
Şuradan 50-60 yıl sonra bu ülkeye sığacağımızı sanmıyorum. İnsanlar çok hızlı şekilde ürüyor hocam.
Herkes gülücük atmış demek ki kimsenin umudu yok :( Ama benim var :D Hayallerim boyumdan büyük, keşke bu kadar idealist olmasam :(

Amerika denen devleti biz neden Avrupalılar keşfetmeden keşfetmedik ? Zaten Avrupa'ya üflesek uçacaklar. Ah o aynı odada 25 kızla birden kalıp Osmanlıyı umursamayıp, yenilik diyeni vuran padişahlar... Fatihin hakkını nasıl ödeyeceksiniz ?

Şuradan 50-60 yıl sonra bu ülkeye sığacağımızı sanmıyorum. İnsanlar çok hızlı şekilde ürüyor hocam.
Kristof kolomb bir Osmanlı padişahından (unuttum hangisi olduğunu) gemi ve bütçe istemişti ama kendisine bu imkânlar sağlanmadı diye hatırlıyorum. Osmanlının başında Fatih Sultan Mehmet Han'ın yarısı kadar üç padişah daha olsa her şey çok daha farklı olurdu.

İnsanlar dünyaya sığmayacak direk zaten, nüfus çok fazla.

En geniş sınırları baz alınınca dünyada ki en fazla toprağa sahip olmuş 24. devlet Osmanlı, bu iyi bir oran. Keşke bu kadar iyi niyetli olmasa idi.

Herkes gülücük atmış demek ki kimsenin umudu yok :( Ama benim var :D Hayallerim boyumdan büyük, keşke bu kadar idealist olmasam :(
Belki de insanlar 60 yıl sonra denizlerin üstünde şehircikler inşa edip orada yaşayacaklar? Belki de 60 yıl sonra toprak işgali çok eski yöntem olacak? Her fikri kendi dönemine göre değerlerlendirmelisiniz. Siz bugünün kafası ile düşünüyorsunuz. Ayrıca idealist olmak çok güzel bir şey ondan dolayı sizi kutlarım.

Türkiye güçlü ülke denen laf tamamen yalandır. Şu an sadece görüntüden ibaret. Şu kadar İHA yaptık falan diyor da kafa tuttuğu ülkenin tek tweetine ekonomin yerle bir oluyor. O zaman da savaşacak askeri bulursun ülkende(!) Amerika şu an dahi tek telefonuna sınırına 1 milyon PKK'lı yığar. Hiçbir şey de yapamazsın. Bırak toprakları almayı daralırsın bile.

Osmanlı Amerika'yı Avrupalılardan önce keşfetse bile daha sonradan elinde tutabileceğini sanmıyorum. En basitinden şöyle: Amerika'ya gidecekseniz Cebelitarık'tan geçeceksiniz. Ee, orası kimin, İspanyol'un. Bir süre sonra diyecek bu adamlar nereye gidiyor. Takip etseler de etmeseler de onlar da eninde sonunda keşfedecek. Ve diğer Avrupa devletleri Amerika'ya Osmanlı'dan daha yakın. Oradan Müslüman bir devleti görmek istemeyecekler ve Cebelitarık'ı geçişinize kapatacaklar. Hatta İngiliz, Fransız, İspanyol o donemler araları iyi olmasalar bile eninde sonunda Amerika için Osmanlı'ya karşı birlik olurlar. Osmanlı da zaten donanmadan çok askeriye yatırım yapmak zorunda kalır çünkü en nihayetinde 3 kıtanın birleşiminde ve genişlemesi gereken bir devlet. Yani benim fikrim Osmanlı Amerika'yı diğer devletlerden önce keşfetse bile uzun süre elinde tutamazdı.

Türkiye güçlü ülke denen laf tamamen yalandır. Şu an sadece görüntüden ibaret. Şu kadar İHA yaptık falan diyor da kafa tuttuğu ülkenin tek tweetine ekonomin yerle bir oluyor. O zaman da savaşacak askeri bulursun ülkende(!) Amerika şu an dahi tek telefonuna sınırına 1 milyon PKK'lı yığar. Hiçbir şey de yapamazsın. Bırak toprakları almayı daralırsın bile.
Buna ne zaman ve kim dur diyecek ?

Aman hocam keşke demeyin, idealist olun. Hayalperest olun. İkimiz, 100 yıl sonrayı görürsek gururla izleriz tabloyu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı