Türkiye tekrar eski topraklarına kavuşabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eh artık saat 2 oldu. Hepinize iyi geceler dilerim. Ayrıca sohbete katılan herkese çok çok teşekkürlerimi sunarım.

İyi geceler hocam. Çok kafanızı takmayın bence böyle şeylere. Yarın neye uyanacağımız belli değil sonuçta. Zaman gösterecek artık. Yeni değerler, anlayışlar, ideolojiler çıkacak ortaya. Tek istediğim, Türk milleti için en iyi olanın gerçekleşmesi. İyi geceler Sosyal!

Bulgaristan Ermenistan İran ve Irak da ülke biraz daha savunma ve sanayi alanında gelişirse alınabilir diye düşünüyorum. Ve bunları alan bir ülke daha hızlı gelişmeye başlar ki şanslıysak yeteri kadar gelişirsek 50 sene sonra Rusya ya da belki diyebiliriz:)
Pazardan elma portakal alıyor beyimiz. Biz daha kendi toprağımız sayılan Süleyman Şah Türbesini koruyamadıkta nerdeyse 1000 yıllık olan mezarı kaçırdık. hey yavrum hey:)

24 sayfa yazının özeti: O petrolleri bize ye-dir-mez-ler.

Buna ne zaman ve kim dur diyecek ?
Sen veya ben, devletimiz diyemeyek o kesin.
Aman hocam keşke demeyin, idealist olun. Hayalperest olun. İkimiz, 100 yıl sonrayı görürsek gururla izleriz tabloyu.
İnsanların içindeki idealizmi yıllar önce bitirdiler. Hayalperestler kendi dünyalarında boğuluyor. Gerçekçi planlar yapılması gerek. Amerikalılar Türkiye hakkında son 40 yılda yaptıkları bütün tahminlerde haklı çıkmışlar. Nasıl çıkabiliyorlar? Çünkü neyi yapıp yapamayacağımızı bizden daha iyi biliyorlar. O yüzden burada Abdülhamid Han'ı profiline koyup millete nutuk çekme arkadaşım. Abdülhamid Han bu kurduğun cümleyi okusa sana hoş davranmazdı. Hayalperest bir insan olsa 33 yıl emperyalistlere karşı nasıl yönetecekti ülkeyi açıklar mısınız? Kendi dünyasında hayal kuran insanların hayalleri başkalarının dünyasında suya düşer. Bunu unutmayın. Türkiye daha neyin hayalini kuracağını bile bilmiyor. Ya Kore gibi teknoloji devi olacak, ya Rusya gibi askeri güç olacak ya da Amerika gibi sömürgeci olacak. Bunların hiçbirisini Türkiye 100 yıl içinde gerçekleştiremez. Kendinizi kandırmayın. Ülkenin eğitimini bile düzeltmek için en azından 1 kuşağı feda etmek gerekiyor. Bu size en azından 45-50 yıla mal olur. Anlayacağınız Türkiye 100 yılda hiç bir yere gelemez.

İnsanların içindeki idealizmi yıllar önce bitirdiler. Hayalperestler kendi dünyalarında boğuluyor. Gerçekçi planlar yapılması gerek. Amerikalılar Türkiye hakkında son 40 yılda yaptıkları bütün tahminlerde haklı çıkmışlar. Nasıl çıkabiliyorlar? Çünkü neyi yapıp yapamayacağımızı bizden daha iyi biliyorlar. O yüzden burada Abdülhamid Han'ı profiline koyup millete nutuk çekme arkadaşım. Abdülhamid Han bu kurduğun cümleyi okusa sana hoş davranmazdı. Hayalperest bir insan olsa 33 yıl emperyalistlere karşı nasıl yönetecekti ülkeyi açıklar mısınız? Kendi dünyasında hayal kuran insanların hayalleri başkalarının dünyasında suya düşer. Bunu unutmayın. Türkiye daha neyin hayalini kuracağını bile bilmiyor. Ya Kore gibi teknoloji devi olacak, ya Rusya gibi askeri güç olacak ya da Amerika gibi sömürgeci olacak. Bunların hiçbirisini Türkiye 100 yıl içinde gerçekleştiremez. Kendinizi kandırmayın. Ülkenin eğitimini bile düzeltmek için en azından 1 kuşağı feda etmek gerekiyor. Bu size en azından 45-50 yıla mal olur. Anlayacağınız Türkiye 100 yılda hiç bir yere gelemez.

Abdülhamid Han, 1876-1909 döneminde Osmanlı Devleti hükümdarı. Onun dönemi sömürgecilik,balkan isyanları vesaire şeylerle geçti. Sen o dönemde sadece kendi topraklarını tutmaya çalışabilirsin. Fakat bizim bahsettiğimiz dönem 2080-2100. Eğer önce ki yazılarımı okuduysanız ben savaş yanlısı değilim. Hadi toprak için kan dökelim can alalım kafasında değilim. Bunlardan daha önemlisi tabii ki ekonomimizi düzeltmek,teknolojimizi ileriye taşımak olacaktır fakat o yıllarda halkın oyu ile bize katılmak isteyen devletler olursa biz sömürgeci değiliz diyerek red mi edeceğiz? Benim demek istediğim buydu.

Şu anki topraklarımızda yaşayan Türk halkını bile doğru düzgün yaşatamazken, ekonomi bu haldeyken, mülteciler Türk insanından daha önemli görülürken, böyle büyük topraklara sahip olursak halimiz ne olur çok merak ediyorum. Belki bir ihtimal Misak-ı Mili gerçekleştirebilir. Şu an buna da pek ümidim yok fakat, olursa Misak-ı Milli'yi tercih ederim. Zaten Türkler olarak şu an kendi ülkemizde 2.sınıf insan muamelesi görüyoruz. Böyle bir harita gerçekleşirse kaçıncı sınıfa düşeceğimiz beni korkutuyor. Ayrıca 2050'ye şurada 29 yıl var. 29 yıl içinde bu kadar büyük genişleme olması için diğer bütün devletlerin askerlerini kullanmadan, askerlerimize "Buyurun geçin." Demesi gerekiyor. Olmayacak duaya amin demeyelim...

Aslında profil fotoğrafıma koyma amacım hem 2.Abdulhamid'in bana çok karizma gelmesi, hem de sevdiğim bir padişah olması. Hayalperest değilim hocam çok azarladınız sadece böyle bir şey olabilir mi diye sordum. Şu an ki nesil de başarılı çok genç var, genelleme yapıyorsunuz bence hocam. Nutuk çekmiyorum, herif gelmiş yok arkadaş şunu içmiş yok bunu içmiş, ya niye gereksiz yorum yapıyorsun, ifade denen bir şey koymuşlar. Hem teknoloji devi hem de askeri güç olalım hocam ikisi bir den nasıl :D

Cumhuriyet kuruldu kurulalı demokratik yollardan bile gücü ele geçirenin seçimi kaybeden kesimi şeytanlaştırdığı ötekileştirme politikası neticesinde eski topraklara kavuşmak için ön görülebilir bir gelecek göremiyorum. Sen önce mevcut sınırlar içerisinde seni desteklemeyenleri çeşitli sıfatlarla kutuplaştırma ki bunun hayali geçerli dayanaklarla savunulabilsin. Şu haliyle bunun hayali bile saçma geliyor.

Abdülhamid Han, 1876-1909 döneminde Osmanlı Devleti hükümdarı. Onun dönemi sömürgecilik,balkan isyanları vesaire şeylerle geçti. Sen o dönemde sadece kendi topraklarını tutmaya çalışabilirsin. Fakat bizim bahsettiğimiz dönem 2080-2100. Eğer önce ki yazılarımı okuduysanız ben savaş yanlısı değilim. Hadi toprak için kan dökelim can alalım kafasında değilim. Bunlardan daha önemlisi tabii ki ekonomimizi düzeltmek,teknolojimizi ileriye taşımak olacaktır fakat o yıllarda halkın oyu ile bize katılmak isteyen devletler olursa biz sömürgeci değiliz diyerek red mi edeceğiz? Benim demek istediğim buydu.
Beni anlayan burada bir tek sen versin hocam :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı