Türkiye'de 100 Mbps internet neden fazla görülüyor?

Birkaç ay öncesine kadar Adana'nın göbeğinde 16Mbps ADSL kullanıyorduk. Dediğim gibi birkaç ay önce VDSL port gelebildi Allah bilir 20 seneye kadar fiber gelir herhalde.
 
Ülkede toplamda 5 milyon fiber abonesi var.
Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’de 5 milyon abonenin fiber internet kullandığını açıkladı. Konuyla ilgili olarak, “2003 yılında neredeyse yok dediğimiz genişbant internet abone sayısı bugün 87,5 milyona ulaştı. Fiber abone sayımız yaklaşık 5 milyona ulaşmış durumda” dedi.
Bu kişiler gidip 100 Mbps paket almak istese bunların fiyatı 180 TL civarında. Ucuz değil.

Fiyatın yanı sıra başka bir problem de "isteseniz de" bu hızlara erişemiyor olmak. Fiber altyapı olmayan bir yerde, VDSL üzerinden 100 Mbps hız kullanmak istiyorsanız santrallere ve dolaplara çok yakın olmanız gerekiyor. Bu tarz yatırımların artması lazım.

Bu noktada Superonline'ın yeni paketlerini ve Gigafiber atılımını destekliyorum. Turkcell, kendi altyapısında olduğunuzda 250 TL'ye 1000/20 internet veriyor. Çok iyi fiyat.

Gigafiber için denecek bir şey yok, Türkiye'de ev kullanıcısının alabileceği en iyi internet hizmeti gibi gözüküyor. Ancak çok kısıtlı.
 
Yıllardır yapılan altyapı çalışmalarının yetersiz ve doğru yapılmaması, yapılsa bile ISS'lerin cimri olması başlıca sebeplerinden.
 
Şöyle bir sıkıntı var mesela bir telekomünikasyon şirketinde ceo olduğunu varsay bi mahalleye alt yapı yapmak istiyorsun diyelim ki 10.000 tl bunu yapman için devletten izin çıkması lazım iznin de çıkması için baştan yani bakandan tutunda mahallenin muhtarın kadsr neredeyse sinden para isteyecekler veya [rüsvet] sizin 10.000 tl ye yapacağınız iş 100.000 tl yi bulur bu yüzdende hem internet fiyatları yüksek maliyeti karşılaması için
 

Yeni konular

Geri
Yukarı