Türkiye'de Arşivcilik Oranı Neden Düşük?

Phatix

Kilopat
Katılım
26 Mart 2019
Mesajlar
1.839
Makaleler
1
Çözümler
27
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 2 yıldır her türlü fiziksel medyanın arşivini yapıyorum. Ve arkadaşlar Türkiye'de Microsoft'un fiziksel medyaları neredeyse hiç yok denecek kadar az. Ama mesela eBay'e girip Windows XP Brand New yazınca yüzlerce ilan çıkıyor ve birim fiyata göre çok ucuz. Türkiye'de aynı şeyleri yazınca genelde işletim sistemi öğrenme kitapları çıkıyor. Türkiyede arşivcilik neden bu kadar düşük seviyede? Ben bunun ülkemizde korsan kullanım oranının çok yüksek olduğundan kaynaklandığını düşünüyorum. Konu hakkında fikirleriniz nedir?
 
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 2 yıldır her türlü fiziksel medyanın arşivini yapıyorum. Ve arkadaşlar Türkiye'de Microsoft'un fiziksel medyaları neredeyse hiç yok denecek kadar az. Ama mesela EBay'e girip Windows XP Brand New yazınca yüzlerce ilan çıkıyor ve birim fiyata göre çok ucuz. Türkiye'de aynı şeyleri yazınca genelde işletim sistemi öğrenme kitapları çıkıyor. Türkiye'de arşivcilik neden bu kadar düşük seviyede? Ben bunun ülkemizde korsan kullanım oranının çok yüksek olduğundan kaynaklandığını düşünüyorum. Konu hakkında fikirleriniz nedir?

Türkiye'de bunlar satılmazdı normalde. Gurbetçi arkadaşlarımız genellikle tatile gittikleri yerden birkaç kopya alıp ülkemize getiridi ve hediye olarak verirdi. Ve verilen ailelerin durumunu anlayabilirsiniz, düşük gelirli, arka sokaklarda hüsnünün evi gibi yerler, tabii ki yer sorunu falan derken annelerimiz bunları hep çöpe atarlar. Türkiye'de ondan kaynaklı yok, tavan arası bizde ne arasın :D
 
Ülkemize bilgisayarın geç yayılmasıyla alakalı. Diğer sebepte toplama bilgisayar kavramının neredeyse olmaması, tüm bilgisayarlar hazır sistemdi Windows yüklü geldiği için CD'si yok haliyle.
 

Geri
Yukarı