Türkiye'de Bilgisayar ve Donanım Üretimi

Kesinlikle katılıyorum hani ekonomi sıkıntısı silah sanayi tıp teknoloji alanınında sıkıntılar var deniliyor bunun çözüm kaynağı okulardır eğitimdir fakat bizim eğitim sistemimizde gereksiz fazla bilgilerle beyinler yıkanıyor bana göre

Paraların anlık değer düşmesine göre ekonomik direnci ölçmek yanlış olur. Kriz anında gerçek kişiler ya da sermaye sahipleri ellerindeki riskli paradan kurtulmak isteyecektir bu normal. Ani satış değerini düşürüyor elbette amerikan sermayesinin rus sermayesine yaptığı kasıtlı operasyonlarda var. Ama rusya çok dışa bağımlı olmadığı için bunlara yeterince direnebilecek güçte. Kırımı lhak ettiler kim ne yapabildi mesela ?ekonomisi işliyor herşeyi devletten beklemek zaten yanlış. Benim demek istediğim devlet sermaye yetersizliğinin olduğu ya da riskli alanlarda özel kesimi desteklemeli ya da özel kesimle birlikte bu işi yürütmeyi. Salt özel kesime bırakmak ne kadar doğru bilemiyorum. Dış müdahalelerin nisbeten az olduğu 2014 2015 yılına kadar ekonomide uygulanan politikaların isabetli olduğu görülüyor. Bu seneden itibarense kasıtlı olarak bir şeyler var. Yani dışarıdan bir el mınciklıyor habire bakalım umarım dahada güzel olacak her şey.. Enerji işi hallolsa aslında sıkıntıların çoğu gidecek öyle bir ikilemki enerji ithalatı yaptığımız için büyüme arttıkça cari açık artıyor. Çünkü büyüme + enerji demek. Ülkede petrol yok, nük. enerji yok.. Şu enerji işini çözmek lazım
@Vben çok müthiş yazıyorsun, çok bilgilisin. @Mert sende çok güzel yazıyorsun, ikinizde bilgilisiniz.
Estağfurullah.. Sağol dostum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…