Türkiye'de Bilgisayar ve Donanım Üretimi

Lise öğretmenleri donanımlı değil. Üniversite hocalarının yarısından fazlası burnu havada yürüyor. Eğitimin eski kalması cabası. Eğitim olmayınca dediklerinizi yapacak adam olmuyor. Türkiye çıkışlı bir mühendis eğer orta halli bir üniversiteden mezunsa yurtdışı ülkelerinde bir karşılığı yok. Yeterliliği yok. 3-5 tane parmakla sayacağın üniversite var onlar zaten uluslararası bir konunma olan üniversiteler. Üstüne teşvik yok. Adam diyor ben yapacağım edeceğim. Para yok. Destek hiç yok. Zaman denilen kavram çoktan yok olmuş. Aynı şey sanatçı için de geçerli. Sanatçı adam sıkıya gelmez. Gelmemelidir. İlham alması için çayır çimen dolaşması gerekir. İlham gelmesi gerekir. Çöpten ekmek toplayarak ilham gelmez. Neyse kardeşim konu saptı! Türkiye gelişmekte olan bir ülke canım. Normal abisi normal.
Kesinlikle katılıyorum hani ekonomi sıkıntısı silah sanayi tıp teknoloji alanınında sıkıntılar var deniliyor bunun çözüm kaynağı okulardır eğitimdir fakat bizim eğitim sistemimizde gereksiz fazla bilgilerle beyinler yıkanıyor bana göre

Yok, @Vben hocam işe daha ayrıntılı hakim.

Dediğinize katılmamak elde değil ancak bana 2018 yılında her şeyi devletten beklemek biraz abes geliyor. Rusya olayına ise katılmıyorum zira ABD bir füze attı diye Rus Rublesi ne hale geldi hepimiz gördük. Türkiye rezervasyonlarını iptal ettirmeye başlayan Ruslar bile var.

Yani Rusya'nın 1v1 atması bırakın ABD'yi, herhangi bir AB ülkesine karşı bile imkansız benim fikrimce. İki ambargoyla yamulduğuna daha önce kaç defa şahit olduk.

Belirli bir fikir yerine döneme göre en akılcı çözümü tercih etmek en mantıklısı sanırım. Tıpkı Türkiye'nin ilk kurulduğundaki ekonomi politikası ve şimdiki politikası gibi.

Paraların anlık değer düşmesine göre ekonomik direnci ölçmek yanlış olur. Kriz anında gerçek kişiler ya da sermaye sahipleri ellerindeki riskli paradan kurtulmak isteyecektir bu normal. Ani satış değerini düşürüyor elbette amerikan sermayesinin rus sermayesine yaptığı kasıtlı operasyonlarda var. Ama rusya çok dışa bağımlı olmadığı için bunlara yeterince direnebilecek güçte. Kırımı lhak ettiler kim ne yapabildi mesela ?ekonomisi işliyor :) herşeyi devletten beklemek zaten yanlış. Benim demek istediğim devlet sermaye yetersizliğinin olduğu ya da riskli alanlarda özel kesimi desteklemeli ya da özel kesimle birlikte bu işi yürütmeyi. Salt özel kesime bırakmak ne kadar doğru bilemiyorum. Dış müdahalelerin nisbeten az olduğu 2014 2015 yılına kadar ekonomide uygulanan politikaların isabetli olduğu görülüyor. Bu seneden itibarense kasıtlı olarak bir şeyler var. Yani dışarıdan bir el mınciklıyor habire :D bakalım umarım dahada güzel olacak her şey.. Enerji işi hallolsa aslında sıkıntıların çoğu gidecek :D öyle bir ikilemki enerji ithalatı yaptığımız için büyüme arttıkça cari açık artıyor. Çünkü büyüme + enerji demek. Ülkede petrol yok, nük. enerji yok.. Şu enerji işini çözmek lazım
@Vben çok müthiş yazıyorsun, çok bilgilisin. @Mert sende çok güzel yazıyorsun, ikinizde bilgilisiniz.
Estağfurullah.. Sağol dostum :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı