Türkiye’de “Çin aşısı” olan 12 kişiye koronavirüs bulaştı

Aşı zaten virüsün zayıflatılmış halinin vücuda enjekte edilip bağışıklık gelişmesini sağlama işlemi değil mi? Normal geldi bana.
 
Bakın benim uzmanlık alanım viroloji veya vaccinology değil. Lakin paylaştığınız haberin kaynağı Donanımhaber ve onlar da Habertürk ve Telegraph'I kaynak olarak kullanmışlar. Sağlık konusunda işi sağlık olmayan çarlardan yorum okumayınız. Zira bu futbol teknik direktöründen slam dunk hareketini size öğretmesini istemek gibi bir şey. Ayrıca, aşı dediğimiz şey bağışıklık kazandırıcı ve koruyucu özelliğe sahip önleyici tedavidir. Aşı vurulanlar vakumlu poşete dönüşmüyor, günlük hayatlarına devam ediyor. Eğer daha önceden bağışıklık kazansanız bile influenza olarak bilinen grip virüsü bile 2-3 gün vücudunuzda dolaşabilir ta ki yok edilene kadar yani bağışıklık sisteminiz influenza virüsünü temizleyene kadar grip pozitifsiniz. Belki hapşurursunuz, belki aksırırsınız veya da hissetmezsiniz bile. Ayrıca haberde bilgi eksikliği ve okumamazlık var. Verilen dozajlar paylaşılmamış. İncelenilen deneklerin günlük aktivitesi paylaşılmamış. Pozitif çıktıktan sonra ki hasta durumları paylaşılmamış. Lütfen yorum yaparken yanıltıcı olmayalım.

:D
 
Arkadaşlar, bu temel bilgiler lisede dahi öğretilir zaten. Aşırı cehalet dolaşıyor aramızda. Aşı bir kalkan görevi görüp de sizi virüs veya bakterilerden izole etmez. Aşıdaki zayıflatılmış hücreler insan vücudundaki 2. ve 3. bağışıklık sistemi tarafından DNA kodları okunmak suretiyle aşı uygulanan canlının antikor ve DKH üretimi aynı virüs. bakteri vs. tekrar maruz kalındığında daha hızlı ve çok olur bu sayede hastalık çok basit bir şekilde atlatılır veya uzun evrimsel süreçte hastalığa maruz dahi kalınmaz. Etraftan, TV'lerden falan boş bilgi toplayıp kirletmeyin kafanızı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı