Türkiye'de drone uçurmak yasak mı?

Daiquiri

Hectopat
Sivil havacılık genel müdürlüğünün sitesinde drone uçuşuna yasak bölgelerin haritası var. İstanbul içinde herhangi bir uçurma yeri yok herhalde.

Bütün şehir kırmızıyla boyanmış. Bu nasıl bir harita Karadeniz kıyılarının bazı yerlerinde kırmızılık yok sadece. İşim gücüm yok oraya mı gideceğim bir tane drone için şaka mı bu harita?

Ülkede droneların satışı serbest, kullanılması mı yasak?

1727873246356.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Sivil havacılık genel müdürlüğünün sitesinde drone uçuşuna yasak bölgelerin haritası var. İstanbul içinde herhangi bir uçurma yeri yok herhalde.

Bütün şehir kırmızıyla boyanmış. Bu nasıl bir harita Karadeniz kıyılarının bazı yerlerinde kırmızılık yok sadece. İşim gücüm yok oraya mı gideceğim bir tane drone için şaka mı bu harita?

Ülkede droneların satışı serbest, kullanılması mı yasak?

Eki Görüntüle 2321143

500 gr altında serbest. 500 gr üstü için belli yönergeleri var. Drone nuz kac gram?

249gr ağırlığı var. Kırmızı bölgelerde uçurabilir miyim?

Kirmizi bolgeler icin izin lazım ama diger yeşil bölümlerde ucurabilirsiniz.
Screenshot_20241002_160730_Samsung Notes.jpg
Screenshot_20241002_160546_Samsung Notes.jpg

Screenshot_20241002_160640_Samsung Notes.jpg

Kirmizi bolgeler icin izin lazım ama diger yeşil bölümlerde ucurabilirsiniz.
Screenshot_20241002_160730_Samsung Notes.jpg
Screenshot_20241002_160546_Samsung Notes.jpg

Screenshot_20241002_160640_Samsung Notes.jpg

Bir şey olmaz diye denemeyin belli bir yükseklik sonrası baglantizi kesebiliyorlar drone ile. Belli bir para cezası ve cihaza el koyma gibi durumlar oluyor.

Son düzenleme:
Bir şey olmaz diye denemeyin belli bir yükseklik sonrası baglantizi kesebiliyorlar drone ile. Belli bir para cezası ve cihaza el koyma gibi durumlar oluyor.

Bir pazar günü sabah saatlerinde sahil kenarında bir parka gidip uçurmayı planlıyorum hocam. İzin başvurusu yapsam, ne zaman cevap gelir belli değil. Yani ürünün satıldığı şehirde her tarafın kırmızı olması çok saçma bir durum zaten. O saatte de ancak parkın güvenlikleri gelir uyarır diye düşünüyorum ki o da görürse. Hobi olarak aldığım bir ürünü kullanmak için her seferinde izin başvurusu yapmakla uğraşamam sanırım. Ceza yersem bilgilendirme için bir konu daha açarım artık. 🤣

Bir pazar günü sabah saatlerinde sahil kenarında bir parka gidip uçurmayı planlıyorum hocam. İzin başvurusu yapsam, ne zaman cevap gelir belli değil. Yani ürünün satıldığı şehirde her tarafın kırmızı olması çok saçma bir durum zaten. O saatte de ancak parkın güvenlikleri gelir uyarır diye düşünüyorum ki o da görürse. Hobi olarak aldığım bir ürünü kullanmak için her seferinde izin başvurusu yapmakla uğraşamam sanırım. Ceza yersem bilgilendirme için bir konu daha açarım artık. 🤣

Hocam kendim İHA'lar hakkında bir bölümde okuyorum. Bazı bolgeler maalesef sıkıntili bolgeler ve devlet izin vermiyor.
Sadece dediğim gibi yeşil bölgelerde ucurabilirsiniz.
Diğerleri izin alırsınız ne zaman verilir onu bilemiyorum.
Bölümden bir arkadaşım bu bağlantı kesilme olayi yaşadı ondan bilgilendiriyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı