Türkiye'de erkek olmak mı yoksa kadın olmak mı zor?

Anket

• Erkek olmak

Oy: 164 74,9%
  • Kadın olmak

Oy: 76 34,7%

• Oy verenlerin toplamı
    219
Bazı ailelerde kadın da çalışır ama kadının çalışıp erkeğin çalışmadığı bir aile neredeyse hiç yoktur.
Öyle bir şey iddia etmedim zaten.

Günümüzde bazı erkekler okuldan alınıp ağır işlere verilirken bazıları evde yan gelip yatıyor.
Kızlar da alınıp evlendiriliyor veya okumak istediği halde sırf kız çocuğu olduğu için ailesi tarafından izin verilmiyor.

Kızlar da alınıp evlendiriliyor veya okumak istediği halde sırf kız çocuğu olduğu için ailesi tarafından izin verilmiyor.

Bu bahsettiğiniz konu gün yüzünde. Herkes bunu engellemek için çalışmalar yapıyor. Herkes bu konuda farkındalığa sahip. Ama benim bahsettiğim konuda ülkemiz içler acısı. Çocuk işçi yakalanınca bile ya patronun bağlantıları olduğu için görmezden geliniyor ya da rüşvet ile üzeri kapanıyor.

Türkiye özeline bakacak olursak köpek bile enkazın altında kalıyor. Bu yüzden ne olursan ol zor.

Avrupa'da çok değil hocam yanılıyorsunuz eğer öyle olsaydı mutlaka gün yüzüne çıkardı sosyal medyada ya da herhangi bir kaynakta hiç (çok az)görmedim Avrupa ile ilgili böyle bir haber.

Hiç uğraşmadım karşıma ilk çıkan siteye girdim buyurun ilk 20 de hangi ülkeler var bakın bakalım. Ayrıca ben birçok Avrupa'lı kız çocuğunun tecavüzden dolayı travma geçirip ötenazi talep etmesi ile ilgili haber okudum demek ki sizin karşınıza çıkmamış.

Çocuk işçi yakalanınca bile ya patronun bağlantıları olduğu için görmezden geliniyor ya da rüşvet ile üzeri kapanıyor.
Ama bunun suçlusu da genelde hep erkekler oluyor. Yani erkeğin çektiği sıkıntıların yine sorumluları erkekler oluyor. Kadınlık bir mevzu yok ki ortada.

Türkiye'de Türk olmak zor bir kere. Kadınsan taciz erkeksen bıçaklanma vakası. Ama ben inanıyorum, bir gün bu ülkede yine Türklerin sözü geçecek. Ödenecek bedellerin karşılığında...

Ama bunun suçlusu da genelde hep erkekler oluyor. Yani erkeğin çektiği sıkıntıların yine sorumluları erkekler oluyor. Kadınlık bir mevzu yok ki ortada.

Sizce sadece erkeklerin söz sahibi olduğu bir yerde kadın suçlu olmaması normal değil mi? Ayrıca amaç mazlumu korumak değil midir? Oğlunu bu işlere göndermeye göz yuman anneler suçlu değil midir ayrıca? İnsanlar ne hayallerden vazgeçiyor. Ben babamın fabrikasında çalışıyordum yazları. Ne hikayeler dinledim. Siz de dinleseydiniz böyle bir cümle kurarken utanırdınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı