Türkiye'de erkek olmak mı yoksa kadın olmak mı zor?

Anket

• Erkek olmak

Oy: 164 74,9%
  • Kadın olmak

Oy: 76 34,7%

• Oy verenlerin toplamı
    219
Oğlunu bu işlere göndermeye göz yuman anneler suçlu değil midir ayrıca?
"Evin reisi erkektir" anlayışı olduğu için annelerin söz hakkı pek de olmuyor. Az önce yorumlarda İstanbul sözleşmesine karşı olan birini gördüm, hem sözleşmeye karşı olup hem erkek hakimiyetine laf söylemek de tuhaf.

Ben İstanbul sözleşmesini mantıklı bulmuyorum. Sadece algı kurmak için imzalanmış daha sonrasında bazı kesimlere yağ çekmek için çekilinmiş ve hiçbir yaptırımı bulunmaya sözleşme kimseye yaramaz. Ben seni koruyacağım diyorum ama korumazsam hiçbir şey olmayacak. Sen bana güvenip kendini tehlikeye atar mısın? Her şeyi geçtim tüm mesajı silip sadece bir yere odaklanmanız beni güldürdü. Mazlumun arkasından suçlu çıkarıp suçu örtmeye çalışıyorsunuz. Hala birilerini suçlama peşindesiniz. Ayrıca net değilsiniz. Sonuçta ben net bir şekilde cevap versem asi duracağım.

Ayrıca net değilsiniz.
Ben gayet netim. Kadın olmak Erkek olmaktan çok daha zor. Bizzat kendi gözlemlerim bu yönden. Şunda da netim, erkeklerin çektiği sıkıntıların yine sebebi erkekler. Yani erkeklerin kadınlardan dolayı çektiği bir tane bile sıkıntı yoktur. Erkeklerin küçük yaşta işe gönderilmesinin sebebi de zaten "erkek hakimiyetinden" geliyor.

Erkeğin sıkıntısı erkekten geliyorun ne kadar mantıksız bir sebep olduğunu size uzun uzun anlatabilirim. Ama kısaca şunu söyleyebilirim ki gözlemleriniz yetersiz. Size ne kadar anlatsam boş. Ama ilgilenirseniz bir gün sesli münakaşa ile anlatabilirim. İyi geceler.

Erkek olmak biraz daha zor olabilir ama yine de her mesleğin kendine göre zorluğu olduğu gibi cinsiyetlerinde var.

Avrupa'da çok değil hocam yanılıyorsunuz eğer öyle olsaydı mutlaka gün yüzüne çıkardı sosyal medyada ya da herhangi bir kaynakta hiç (çok az)görmedim Avrupa ile ilgili böyle bir haber.
Avrupa'da öyle haberler gizleniyor. Ama tabi ki buralardaki kadar olay yaşanmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…