Türkiye'de ikinci el piyasası neden saçma sapan?

İnsanların ticaret ahlakına sahip olmadığından dolayı bu tip durumlar meydana çıkıyor. Buna benzer bir durumu mekanik klavyede yaşadım. 179 TL'ye sıfırı satılırken 200-220 TL'ye 2.el olarak satılan ilanları gördüm. Merak edip satıcıya yazdım, sıfırının 179 TL'ye olduğunu neden daha yüksek fiyata sattığını gerçekten çok merak edip sorma ihtiyacı hissettim. Sonuç ise; küfür edip engelledi beni :)
 
Araç piyasasında 0 fiyatları çok yüksek olduğu için ikinci el piyasası da yükseldi. Adam sıfır fiyatı yüksek deyip “ çoğusu zaten 0 alamayacak ben benim aracımı yüksek yazayım “ diye diye piyasa allak bullak oldu bilgisayar parçaları da aynı şekil de yani 0 fiyatları dengelenmeden ikinci elin oturmasını beklememek lazım. Çünkü kendini uyanık zanneden kişilik varlıklılar ancak böyle hizaya gelir. Tabii bu ülke de zor gözüküyor ama zorda olsa ihtimal var 😁
 
Bugün yarın araba almam gerek. 30.000 TL'lik bir araca ihtiyacım var. Fiyatlara bakınca gülmemek elde değil. 200.000 KM'de Citroen C2'ler 35 40 bin lira :))
 
"Şahine Dogana" 20000 TL istiyorlar. 🤣 Zamanında 2500 TL satılan arabalar. Hurda "Brodwaye" 10000 TL istiyeni gordum.
 
Kapitalizm... Arkadaşın ilettiği görüntüde ki 12.000 TL'lik sistemde, kasa Psu rampage... Kendi ellerinde bomba almak gibi. Bir de yazmış pazarlık yapanlar kalbini kırdırtmasın diye... Dünyadan mı bunlar?
 
Genelde satmadan önce bakıyorlar, bir kişi fahiş fiyata koyuyor diğerleri de bununki bu kadar ediyorsa benimki şu kadar eder diye fiyatı uçuruyor.
 
Ailece 2.el ürün almayız. Sıfır ürün en iyisi. Ha kelepir ekran kartı buldun alınır tabi. Hele araba alıcaksan sıfır alıcaksın. Nasıl kullandığını bilmiyorsunki. Benim gibi devamlı tam gaz kullanıyorsa yani.
 
Bizim insanımızın kendi malını altın görme özelliği yüzünden oluyor bu durumlar. Bıktım böyle insanlardan. Kaç aydır kendime bir ekran kartı alamadım fiyatları uçurmuşlar. GTX 960'lara bile 1000₺ yazanı gördüm.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı