Türkiye'de IPhone almak gereksiz mi?

iPhone'a gereksiz para bayılmaktansa arayüze alışırım. İkinci el temize yönelmek çok mantıklı geldi şu an.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
S21 Ultra için bir fikir oluşturabilir.
 
Örnek veriyorum; iPhone 14'le yarışan S23, IPhone'dan yaklaşık 16000 TL daha ucuz.

ABD'de fiyatların hemen hemen aynı olduğunu biliyorum. Bizim ülkemizde herhangi bir iOS cihazı Android'den daha pahalı. Aralarındaki fiyat farkına değecek şey nedir? Android arayüzünü sevmediğim için Android'i, kullanıcıyı fazla kısıtladığı için IOS'i sevmiyorum. Arada kaldım. Aklımda direk alacağım bir model yok.

Amiral gemisi düzeyinde her telefon size aşağı yukarı aynı deneyimi yaşatacaktır. Zaten her telefonda yapabilecekleriniz aşağı yukarı aynı. Apple ile Android fiyat farkının temel sebebi Apple'ın dolar 10 kuruş artsa dahi hemen zam yapsa da Android'in özellikle Samsung'un bu konuda tolerans göstermesi. Ayrıca her zaman iPhone ile Samsung arasında fiyat farkı vardı fakat bu dolar artınca iyice belirginleşti.
 
"iPhone bedava verseler kullanmam" diyemem. Çünkü onu alır satarım. 😁
Hiçbir zaman kullanmadım ve almayı hiçbir zaman düşünmedim. En çok para verip aldığım tek telefon N70(750 TL) idi. O zamandan beri asla telefona o kadar para vermem. Şu anda 2018 Huawei P20 Lite kullanıyorum çok da memnunum. O nerede durursa bende orada duracağım.
Telefon sektörü çok hızlı ve her yıl kendini yenileyen bir alan olduğu için en pahalı, en kaliteli, en havalı diye daha uygun fiyatlı telefon işinin görebilecekken daha pahalısını almak bana mantıklı gelmiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer paran değer kaybetmesin diyorsan mantıklı seçenek İPhone olacaktır.
İPhone XS kullanıyorum hem değer kaybetmiyor hem de diğer telefonlara göre daha çok değer kazanıyor.
Alıcı bulmak İPhone cihazlarda daha hızlı oluyor.
Ama yeni telefon alacağım hangisini alacaksın dersen S23 alacağım o telefona hayran kaldım.
 
S21Ultra düşünüyorsanız exynos işlemcili olandan uzak durun. Uzun video çekiminde cihaz ateş gibi oluyor ve kendisini kapatıyor. Eşime almıştım. Cihazı hemen iade edip kore üretimi Snapdragon 888 işlemcili S21Ultra aldım. Neredeyse 2 yıldır kullanıyor. Çok memnun.
 
Aradaki farkı veren hiç bir şey yok. Hatta bazı konularda Samsung daha önde olabiliyor. Samsung ülkemizde yerel fiyatlandırma yaptığı için fiyatı Apple cihazlardan ucuz.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı