Türkiye'de kafe açılır mı?

Neuteww

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. İleride kafe açmak gibi bir planım var. Aslında Kanada da açmayı düşünüyordum bazı kişiler değmez bazı kişiler değer diyor iyice kafam karıştı. Kanada da açmak daha yakın geliyor ama orada açmak için Türkiye ninkinden çok daha fazla sermaye gerek en az 5-6 milyon TL gibi. Türkiye de açmak daha uyguna geliyor ancak burada ki kazanç beni tatmin edebilir mi bilmiyorum. İstediğim en az yıllık 4 buçuk milyon TL. Sizce Türkiye de bu kadar veya daha fazlasını kazanabilir miyim?

Sosyal çevre lazım. Arkadaşlarımın kafesi var ancak kazandıkları parayı sana söylemem çok saçma olur. Bu tür işlerde ortalama bir gelir tahmininde bulunmak imkansızdır. Ancak ülke olarak kesinlikle Türkiye, gideri az potansiyel getirisi fazla. Tabi şehir de önemli. Bu işe para beklentisiyle girmemelisin, kahveni güzel yerden getir ortamın güzel olsun, kitlen güzel olsun para zaten gelir. Kısaca sosyal çevre önemli en azından bir kemik kitle oluşturmak adına.

Sosyal çevre lazım. Arkadaşlarımın kafesi var ancak kazandıkları parayı sana söylemem çok saçma olur. Bu tür işlerde ortalama bir gelir tahmininde bulunmak imkansızdır. Ancak ülke olarak kesinlikle Türkiye, gideri az potansiyel getirisi fazla. Tabii şehir de önemli. Bu işe para beklentisiyle girmemelisin, kahveni güzel yerden getir ortamın güzel olsun, kitlen güzel olsun para zaten gelir. Kısaca sosyal çevre önemli en azından bir kemik kitle oluşturmak adına.

Hocam kafeyi İstanbul, İzmir'ya da Antalya da açmayı düşünüyorum neresi daha uygun olursa, araştırıyorum. Açık konuşmak gerekirse para beklentisiyle giriyorum. Kalite açısından sorun olmaz ben de kaliteye önem veririm zaten.

Hocam kafeyi İstanbul, İzmir'ya da Antalya da açmayı düşünüyorum neresi daha uygun olursa, araştırıyorum. Açık konuşmak gerekirse para beklentisiyle giriyorum. Kalite açısından sorun olmaz ben de kaliteye önem veririm zaten.
Hocam İzmirde bahsettiğiniz kârı 2 ayda kapatan kafeler var, hepsinin ortak özeliği ambiyans güzel, çok gelen/paylaşan oluyor ve vasatın bir tık üstü güzellikte kahveleri var. Yani para basmak istiyorsanız ambiyans ve marketing önemli size, ama tabi bahsettiğim mekanlarda hype dönemi bitince batmaya kadar gidebiliyor. Kafe açmak zaten batmanın en yülsek ihtimal olduğu işlerden, bu noktada kalite devreye giriyor. İleri vakitlerde kafenize eski heyecan kalmayınca kemik kitle ve ağız tadını bilen müşteriler sayesinde kârınız azalsa bile hala hatrı sayılır kâr etmeye devam edebiliyorsunuz. En iyi reklam müşteridir ve aslında siz içeriği güzel tutarak ucu bucağı olmayan sonsuz bir reklam döngüsü başlatıyorsunuz. Aynı şekilde kötü tecrübeler dew kulaktan kulağa çabuk yayılır, kahvenin bir kere ve bir kişiye bile hatalı servis edilmesi (tat olarak) yüzlerce potansiyel müşteri kaybına sebep olabilir. Veya kafenizin tutması sonrasında fiyatlara yapacağınız bir zam da müşteriyi irite edebilir. Anlayacağınız müşteri kaybetmek, müşteri kazanmaktan çok çok daha kolay. Bu işe networksüz girmek pek mantıklı değil bu arada, kendi şehrinizde az çok tanınmışlığınız varsa orada açın derim, veya açacağınız yere taşınmanız lazım.

Hocam İzmirde bahsettiğiniz kârı 2 ayda kapatan kafeler var, hepsinin ortak özeliği ambiyans güzel, çok gelen/paylaşan oluyor ve vasatın bir tık üstü güzellikte kahveleri var. Yani para basmak istiyorsanız ambiyans ve marketing önemli size, ama tabi bahsettiğim mekanlarda hype dönemi bitince batmaya kadar gidebiliyor. Kafe açmak zaten batmanın en yülsek ihtimal olduğu işlerden, bu noktada kalite devreye giriyor. İleri vakitlerde kafenize eski heyecan kalmayınca kemik kitle ve ağız tadını bilen müşteriler sayesinde kârınız azalsa bile hala hatrı sayılır kâr etmeye devam edebiliyorsunuz. En iyi reklam müşteridir ve aslında siz içeriği güzel tutarak ucu bucağı olmayan sonsuz bir reklam döngüsü başlatıyorsunuz. Aynı şekilde kötü tecrübeler dew kulaktan kulağa çabuk yayılır, kahvenin bir kere ve bir kişiye bile hatalı servis edilmesi (tat olarak) yüzlerce potansiyel müşteri kaybına sebep olabilir. Veya kafenizin tutması sonrasında fiyatlara yapacağınız bir zam da müşteriyi irite edebilir. Anlayacağınız müşteri kaybetmek, müşteri kazanmaktan çok çok daha kolay. Bu işe networksüz girmek pek mantıklı değil bu arada, kendi şehrinizde az çok tanınmışlığınız varsa orada açın derim, veya açacağınız yere taşınmanız lazım.
Tavsiyelerin için sağol hocam.

İstanbul, Kadıköy'de kafesi olan birisi olarak işin mutfağını bilmiyorsan pek tavsiye etmiyorum. Yeri geldiğinde mutfağa, makinelerin başına geçebilmelisin. Sosyal çevreye ise pek katılmıyorum. Çevre böyle durumlarda daha fazla yük olabiliyor. Çok dikkat çekici bir tarz sunmayacaksan kesinlikle işlek bir yerde açmalısın yoksa iş yapman çok zor. Esnaflık ise görüldüğü kadar kolay ve keyifli olmayan, tam tersi insana boş vakit bırakmayan bir iş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı