Türkiye'de klavye toplama yaygın değil

likos

Decapat
Daha fazla  
Yurt dışında klavye toplama olayı bayağı bir ün kazanmış durumda. Benim de çokca ilgimi çekti fakat araştırdığımda Türkiye'de hiç yaygın olmadığını fark ettim. Konuyla alakalı gördüğüm en ilgili şey birinin klavyesinin tuşlarını özel olanlarla değiştirdiği oldu. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

Not: Konu hakkında bilgi edinmek isterseniz sorabilirsiniz seve seve cevaplarım.

Sadece basmak için kullanacağın klavyeye neden uçuk fiyat veresin ki? Hadi ARGB olmasını anlarım, o modeller güzel oluyor da bu biraz garip. Ben bir klavyeye maksimum 1000TL veririm, oda uzun ömürlü olsun diye.

Mekanik klavyeler çok pahalı olduğundandır. Fark ettiysen mekanik klavye topluyor o yabancı insanlar.

Zengin işine benziyor.

Deniztonus çok güzel demiş. Zengin işi olayı da şöyle Amerika'yı örnek verecek olursak orada bu işi genelde 150 birim ve altına kapıyorlar yani asgari ücretle çalışan biri ayda 50 dolar kenara atsa halloluyor. Ama burada lüks maalesef şartlardan dolayı.

Şakasız ilk defa duydum.

2 ay önce ben de aynı böyleydim :)

Sadece basmak için kullanacağın klavyeye neden uçuk fiyat veresin ki? Hadi ARGB olmasını anlarım, o modeller güzel oluyor da bu biraz garip. Ben bir klavyeye maksimum 1000TL veririm, oda uzun ömürlü olsun diye.

Aslında 1000 TL altında toplayacağın bir klavye muhtemelen hazır aldığından daha kaliteli olur hem de her türlü estetik karar vesaire senin elinde. Bir de sonunda senin elinden çıktığı için mutlu oluyorsun.

1 yıldan fazladır klavye Custom etme videoları izliyorum. Gerçekten çok zevkli geliyor. O tuşları yağladıktan sonra brown Switch'den gelen sesi saatlerce dinlediğim oldu. Fakat aşırı pahalı oldukları için ülkemizde yapan yok gibi bir şey.

Yurt dışında klavye toplama olayı bayağı bir ün kazanmış durumda. Benim de çokca ilgimi çekti fakat araştırdığımda Türkiye'de hiç yaygın olmadığını fark ettim. Konuyla alakalı gördüğüm en ilgili şey birinin klavyesinin tuşlarını özel olanlarla değiştirdiği oldu. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

Not: Konu hakkında bilgi edinmek isterseniz sorabilirsiniz seve seve cevaplarım.

Bunu Türkiye'de yapabileceğimiz bildiğiniz bir yer var mı? Tuş değiştirmeyi duymuştum ama sıfırdan klavye toplamayı ilk kez duydum. Oldukça ilgi çekici gözüküyor. Tuşları da Türkiye'de bulamamıştım o yüzden pek umudum yok ama belki yurt dışından kısmen uygun fiyata bulabileceğimiz bir site vardır. Her türlü pahalıya gelecek ama hiç yoktan iyidir.

Bunu Türkiye'de yapabileceğimiz bildiğiniz bir yer var mı? Tuş değiştirmeyi duymuştum ama sıfırdan klavye toplamayı ilk kez duydum. Oldukça ilgi çekici gözüküyor. Tuşları da Türkiye'de bulamamıştım o yüzden pek umudum yok ama belki yurt dışından kısmen uygun fiyata bulabileceğimiz bir site vardır. Her türlü pahalıya gelecek ama hiç yoktan iyidir.

İngilizce'niz iyi ise sizi bir siteye yönlendirmek isterim orada çokça bilgi var bu konu hakkında, ama malzemelerin temini konusunda mecburen yurt dışından sipariş vermeniz gerekecek. Site şu: How to Build a Custom Mechanical Keyboard - Switch and Click

Bir de işin altından kalkamayacağınızı düşünürseniz bence caymayın çok da zor değil. İnsanlar hep lehim işlerini falan görünce korkup kaçıyor :)

edit: Aliexpress üzerinden tuş setleri bulabilirsiniz sadece tuş değiştirmek istiyorsanız. Klavyenizin switch türünü yazıp yanına keycap kelimesini koyup aratmanız yeterli olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı